(RECEPT) Tri trika za savršene krofne

Autor: stvarukusa

Lifestyle

17.03.2020

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miris vrućih krofni se širi kuhinjom a vaši ukućani jedva čekaju da gricnu svoje omiljene poslastice.

RepublikaFoto: youtube.com/Jelajelena Petrovic
Foto: Ilustracija

Da bi ugođaj u krofnama bio vrhunski, važno je da one budu mekane i ne previše masne.

Zbog toga vam predstavljamo efikasne trikove koji će vam pomoći da ispržite savršene krofne.

* Važno je da svi sastojci budu topli, odnosno na sobnoj temperaturi. Brašno možete zagrejati u rerni na temperaturi od 20 stepeni oko 2 minuta.

* Dodajte smesi kašičicu rakije kako krofne ne bi upile masnoću tokom prženja. Takođe, uvek vodite računa da temperatura ulja bude dovoljno visoka. Ukoliko temperatura spadne, dobićete ne baš privlačne masne krofne.

* Prašak za pecivo će sprečiti preterano stvaranje rupica u krofnama, pa dodajte uobičajenom receptu bar pola kesice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading