(RECEPT) Malo kalorija, a puno vitamina: Ukusna čorba koja pomaže u mršavljenju i jačanju imuniteta!

Autor: Republika

Lifestyle

02.03.2020

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste u potrazi za jelom koje će vam pomoći da smršate, a istovremeno poboljšati vaše zdravlje i ojačati imunitet, supa je pravi izbor za vas.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Namirnica koja je u velikoj meri zastupljena u ajurvedi zahvaljujući brojnim blagotvornim svojstvima naziva se mungo pasulj. To je izrazito hranjiva mahunarka zelene boje.

Često se koristi za detoksikaciju organizma i sjajna je za probavu, a ako želite smršati, svakako je morate imati na svom jelovniku.

Naime, mungo pasulj ima nisku kalorijsku vrednost, ali je izrazito bogata proteinima, antioksidansima, vlaknima, vitaminima i drugim važnim nutrijentima.

 

 

U nastavku vam donosimo recept za zdravu i hranjivu ajurvedsku supicu od mungo pasulja koja će biti vaš saveznik u borbi protiv kilograma, a istovremeno će hraniti vaš organizam i jačati vaš imunitet.

RepublikaFoto: pixabay.com
Mungo pasulj

SASTOJCI:

  • 200 g mungo pasulja
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 kašika suncokretovog ulja
  • ¼ šoljice lišća korijandera
  • 1 list lovora
  • 1 mala kašika sveže narendanog đumbira
  • 1 mala kašika garam masale (mešavina začina)
  • pola male kašike kurkume u prahu
  • pola male kašike semenki slačice
  • 3 kašike soka od limuna

 

 

PRIPREMA:

1. Operite mungo pasulj i ostavite ga u vodi preko noći.

2. Ocedite ga, prelijte s litrom vode, ubacite lovorov list i pustite da zavri. Zatim u pasulj dodajte zgnječeni beli luk, so i kurkumu, pa ostavite da se ovi začini prokuvaju 2-3 minuta. Zatim dodajte oguljenu i narezanu šargarepu, pa sve preostale začine osim limunovog soka i kuvajte 40-ak minuta.

 

 

3. Na kraju u supu dodajte limunov sok i poslužite je.

Savet

U prodavnicama sa zdravom hranom i bio proizvodima možete naći klasični mungo pasulj (zrna zelene boje) i mungo dal (zrna žute boje). Mungo dal zapravo su oljušćena zrna zelenog pasulja i nekima su lakše probavljiva i ukusnija, a ako njih koristite za čorbu pripremajte je na isti način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading