Evo šta se dešava sa vašim telom ukoliko izbacite hleb iz ishrane

Autor:

Lifestyle

27.06.2020

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beli hleb i peciva od belog brašna deo su svakodnevne ishrane. Iako ove namirnice brzo zasite, u našem organizmu proizvode više štete nego koristi jer se radi o tzv. "praznim" kalorijama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ukoliko biste se odlučili da iz svoje ishrane izbacite belo brašno, veše telo bi vam bilo vrlo zahvalno jer bi učinili brojne korisne stvari.

Gubljenje kilograma

S obzirom na to da hleb sadrži veliku količinu ugljenih hidrata, izbacivanjem iz ishrane bi se odmah primetile promene na vašem telu. Izgubili biste dosta kilograma izbacivanjem vode jer hidrati za sebe vezuju tečnost.

Nećete biti stalno gladni

Beli hleb sadrži tzv. "proste" ugljene hidrate koji trenutno dižu nivo šećera u krvi, a nakon određenog vremena taj nivo se naglo smanjuje. Ove oscilacije zbunjuju telo zbog čega stalno osećamo glad i nepotrebno unosimo hranu onda kada nam nije ni potrebna. 

Sve vesti iz rubrike ishrana možete pročitati ovde

Imaćete više energije

Ako beli hleb zamenite sa zdravim izvorima ugljenih hidrata (integralne žitarice, hleb od celog zrna) vaš mozak će raditi brže i nećete imati osećaj umora i malaksalosti. Zdravi ugljeni hidrati ne prave velike oscilacije nivoa šećera u krvi, a veoma su bogati vlaknima koji utiču na dobar rad probave. Nakon konzumacije integralnih žitarica vaša creva će početi pravilno da rade što će olakšati njihovo pražnjenje. Dobar rad probavnog sistema izbaciće toksine iz organizma te ćete se zbog toga osećati lakše, poletno i imati više fizičke snage.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mira

27.06.2020 22:51

Najzdravije je da uopšte ništa ne jedemo, a ni vodu da ne pijemo.