(RECEPT) I topla i hladna grejaće vas oko srca: Probajte čuvenu Nemačku krompir salatu!
Stiglo je leto i vrućine, a samim tim nam i prija drugačiji režim ishrane. Ukusni i brzi recepti su uvek pravi izbor, a čuvena Nemačka krompira salata je upravo jedna od njih.
Jednostavni sastojci, nekoliko začina i sirće su sve je što vam treba za ovu salatu. Kažu da ovakav način spremanja krompira potiče iz južne Nemačke gde je ova salata jedna od najpopularnijih.
Osim što je jednostavna za pripremu i služi se topla, može se ostaviti i za drugi dan jer će joj ukus biti još bolji.
Sastojci:
- 8 krompira srednje veličine
- so, biber
- 12 kriški slanine (može i bez nje)
- 1 veći luk, sitno nasečen
- 6 kašika belog vinskog sirćeta
- svež peršun
Priprema:
Krompir staviti u veliku posudu, preliti hladnom vodom i dodati so. Kuvati na srednje jakoj vatri 15 do 20 minuta.
U međuvremenu, ispeći slaninu u velikom tiganju dok ne postane hrskava - 10 do 15 minuta. Staviti komade slanine na papirni ubrus da se ocede, a tiganj s masnoćom ostaviti sa strane...
Iscediti krompir, oljuštiti dok je vruć i iseckati na kockice od oko 2-3 centimetra. Krompir staviti u veliku toplu činiju za posluživanje, dodati slaninu i luk.
Vratiti tiganj s masnoćom od prženja slanine na srednje jaku vatru i zagrejati. Pažljivo dodati sirće, so i biber po ukusu. Preliti vrući preliv preko krompira. Dobro, ali lagano, promešati i posuti peršunom, pišu Vijesti.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)