UMESTO ŠEĆERA: Ova hrana će vas zasladiti

Autor: b92.net

Lifestyle

01.11.2017

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok nutricionisti napominju da bi trebalo beli šećer da izbacite iz ishrane, zavisnici od slatkiša teško mogu da mu se odupru. Ipak postoji način.Sve što bi trebalo da radite je da prilikom kuvanja rafinisani šećer zamenite namirnicama koje ne sadrže nimalo konzumnog šećera.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zasladite se citrusom i cimetom

1. Cimet

U situacijama kada vam “padne šećer” i poželite da pojedete nešto slatko, u običnu kafu dodajte jednu kašičicu cimeta. Tačno je da ovaj začin nije sladak, ali će ga vaš mozak povezati sa raznim dezertima, te tako kreirati iluziju slatkoće. Cimet možete koristiti kao dodatak ovsenoj kaši ili jogurtu.

2. Ekstrakt vanile

Ekstrakt vanile možete koristiti u pripremi razne hrane i napitaka. Dovoljno je da dodate nekoliko kapljica. 

3. Banane

Da li ste znali da mafini, palačinke i patišpanje mogu da se spremaju sa bananom? Sve što bi trebalo da uradite je da umesto šećera dodate jednu izgnječenu bananu.

RepublikaFoto: pixabay.com

4. Karamelizovani luk

Slana jela se takođe mogu pripremati sa šećerom, posebno kada treba da uravnotežite kiselost i gorčinu pojedinih namirnica. Zato bi kuvanje trebalo da započnete dinstanjem crvenog luka, koji je prirodno sladak.

5. Citrusi

Uz pomoć isceđenog soka citrusa možete zasladiti gotovo sva jela, a njihova aroma će posebno doći do izražaja u pripremi zdravih poslastica, prelivima za salate i kiseljenju povrća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading