CAKE ZA SKIDANJE ŠLAUFA: Evo kako da sprečite taloženje sala oko struka

Autor:

Lifestyle

04.11.2017

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šlauf oko struka nastaje zbog dehidratacije, nežvakanja hrane i stresa. Možete ga ukloniti vitaminima, probiotikom i opuštajućim aktivnostima.

RepublikaFoto: facebook.com/Bright Side/printscreen
Sprečite gomilanje sala na stomaku

Stres jeste uzrok šlaufa oko stomaka, ali postoje brojne zdravstvene navike koje najčešće tokom zimskog perioda zaboravimo. Salo oko struka gomila se veoma brzo, počinje da smeta, pa često krivca tražimo u nekvalitetnim namirnicama. Razlog za pojavu šlaufa ipak bi trebalo tražiti u svakodnevnim navikama i telu izloženom stresu. Nudimo vam jednostavne načine da se rešite sala oko stomaka i steknete zdrave navike.

  • PIJTE MNOGO VODE S dolaskom hladnijeg vremena lako je zaboraviti na redovno hidriranje tela, odnosno ispijanje odgovarajućih količina obične vode. Dehidracija izaziva nakupljanje vode u telu, a pogotovo na predelu stomaka, zato smanjite dehidriranost i nastanak šlaufića tako što ćete svakoga dana popiti barem 1,5 litara negazirane vode.
  • ŽVAĆITE HRANU Svaki zalogaj hrane žvaćite 10 puta pre gutanja. Telo mora raditi prekovremeno da bi razgradilo hranu iz želuca i creva, što može dovesti do nadutosti. Brzo konzumiranje hrane dovodi i do gutanja velike količine vazduha koji dodatno proširuju predeo oko stomaka.
  • KORISTITE PROBIOTIK Probiotici su dobre bakterije koje probavnom sistemu olakšavaju proces razgradnje hrane i sprečavaju nadutost. Stručnjaci savetuju svakodnevno konzumiranje ovih bakterija u vidu jogurta ili kroz suplemente.
  • ODVIKNITE SE OD ŽVAKA Žvakanje žvake prati unošenje velike količine vazduha, koji se nakuplja u telu i izaziva nadutost. Ako želite da osvežite dah, jedite bombone od mente.
  • UZIMAJTE VITAMINE U svoju dnevnu rutinu uključite suplemente prehrani u vidu B kompleksa i vitamina D u kombinaciji s kalcijumom. Višak hormona estrogena u telu tera ga da zadržava masne jastučiće na predelu struka, a oba suplementa dokazano smanjuju prisustvo ovog hormona.
  • OPUSTITE SE Kada ste pod stresom, telo nagonski pojačava proizvodnju hormona kortizola, koji negativno utiče na probavni sastav i izaziva zatvor. Hormon stresa zadužen je i za gomilanje masnih jastučića na predelu stomaka. Umesto živciranja, odaberite neku opuštajuću aktivnost s kojom ćete se pozabaviti svakoga dana u trajanju od barem 20 minuta.
  • Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
    Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

    Komentari (0)

    Loading