NAMIRNICE KOJE ĆE OBELEŽITI 2018. GODINU!

Autor: b92.net

Lifestyle

10.12.2017

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobro je poznato da kvalitetna ishrana čini, otprilike, 70 odsto našeg zdravlja i fizičkog izgleda, zato je itekako korisno znati koje namirnice nam mogu pomoći u postizanju tog cilja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Namirnica godine je i kurkuma

Proizvođač energetskih pločica Kind analizirao je mišljenja ukupno 740 registrovanih dijetetičara i nutricionista šitom SAD-a i napravio listu pet supernamirnica za koje se stručnjaci slažu da bi svakako trebalo da se nađu na našem tanjiru. 

Prema tvrdnjama nutricionista, pet namirnica koje biti hit u 2018. godini, kada je zdrava ishrana u pitanju, su: 

  • Kurkuma 
  • Proklijala hrana - proklijalog pasulj, hleb sa proklijalim žitaricama, proklijali badem i sl. 
  • Povrće - koje sada dolazi umesto žitarica. 
  • Mleko bez laktoze 
  • Mahunarke 

Stručnjaci, takođe, predviđaju da će hrana siromašna mastima polako izaći iz mode, dok će hrana domaće proizvodnje, pogotovo ona koja utiče na zdravlje creva, dobiti prednost u narednoj godini. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Povrće umesto žitarica

Potrošači će se koncentrisati na smanjivanje količine šećera u svakodnevnoj ishrani, dok če se povećati udeo proteina i probiotika, što je dobra vest. 

Prema mišljenju stručnjaka, superhrana koja je doživela najveći procvat u 2017. je kokosovo ulje. Ketogena i paleo ishrana su bile najčešće usvajane, kada je reč o planiranju dnevnih obroka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading