VI STE ONO ŠTO JEDETE: Ova hrana je OTROV ZA VAŠE RASPOLOŽENJE!

Autor:

Lifestyle

23.12.2017

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U povezanost između mentalnog zdravlja i ishrane još uvek se sumnja, ali to pitanje se sve češće smešta u sam centar istraživanja

RepublikaFoto: pixabay.com
Budite dobro raspoloženi - uz dobru hranu!

U srednjem veku ljudi verovali da hrana može uticati na naše raspoloženje. Ako su želeli erotsku stimulaciju, jeli su jaja, junetinu ili nar. Kad su se osećali potišteno, uživali bi u dunji ili urmama. Pre nego što su za to postojali lekovi, smirivali bi se zelenom salatom ili čajevima. Kada smo onda prestali da verujemo da hrana može uticati na naš najvažniji organ - mozak?

RepublikaFoto: pixabay.com
Izbegavajte ovaj "otrov" za vaš organizam i zdravlje

U povezanost između mentalnog zdravlja i ishrane još uvek se sumnja, ali to pitanje se sve češće smešta u sam centar istraživanja.

Jedno takvo, sprovedeno u Njujorku, pokazalo je da osobe mlađe od tridesete, koje jedu brzu hranu više od tri puta nedeljno, pokazuju veći stepen mentalnih tegoba. Brza hrana sadrži masne kiseline i omega 6 masne kiseline koje mogu izazvati poremećaje u telu, a oni mogu rezultirati depresijom i anksioznošću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading