Pohovane puter krmenadle - pravo rešenje za ručak
Obično kada razmišljate o pohovanim krmenadlama mislite će one biti suve i tvrde. Krmenadle pripremljene na ovaj način biće mekane kao puter i vrlo sočne i vaši ukućani će ih naprosto obožavati. Uz pire krompir i salatu dobijate kompletno glavno jelo
Potrebno je:
- 600 g krmenadli
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- začin, so, biber
- 2 čena belog luka
- ulje
Priprema:
Krmenadle izlupati tučkom, utrljati začin, so, biber i izdrobljen beli luk. Dobro ih utapkati u brašno, jaje i prezle, (panirati) i ispržiti u vrelom ulju.
Poređati u šerpu i dodati 150-200 ml vode i ostaviti na sasvim laganoj vatri da omeknu 15-20 min i da ispari voda.
Uz njih dodajte krompir pire kao prilog i evo divnog kompletnog ručka.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)