POZNATI POKIDALI ĆEVAPE: Dani Sarajeva u Beogradu

Autor:

Lifestyle

24.01.2018

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pod sloganom "Ljubav spaja, hrana takođe", sinoc su u restoranu Kovač poceli Dani Sarajeva u Beogradu koji ce trajati do 28. januara 2018.

RepublikaFoto: Promo foto
Neda Ukraned uživala u pesmi, vinu i hrani

Ovo nije priča o Romeu i Juliji, jer ona nikada nije ispričana do kraja. Ovo je najljepša priča o zabranjenoj ljubavi prelijepe Ahmed-begove kćeri Safije i austrijskog grofa Johana. Ljubav je trajala 67 godina! Neko će reći dugo, ali za njih dvoje bilo je prekratko. Od prvog do posljednjeg trenutka voljeli su se istim žarom i svaki dan živjeli kao da je posljednji. 

G-đa Safija I Johan, njihova ljubav prema hrani i muzici bila je glavna inspiracija gazdi Amer Sinanoviću poznatom među prijateljima kao Čiko, da otvori kafanu u centru Sarajeva po imenu "4 sobe g-đe Safija".

RepublikaFoto: Promo foto
Ništa bez sarajevskog roštilja

Ona je najviše vodila računa o svojim kuvarima koji su joj ujedno bili i najbolji prijatelji. Tako je G-din Amer odabrao vrhunskog sarajevskog kuvara Nihada Mameledžiju koji je predstavio najstarija tradicionalna jela iz Sarajeva.

Restoran "4 sobe g-đe Safije" je gost, domaćin i organizator, zajeno sa restoranom "Kovač", "Dana Sarajevo u Beogradu" od 23 do 28. januara 2018. pod nazivom"Ljubav spaja, a hrana takođe".

Među poznatim ličnostima koji su uživali sinoć u restoranu Kovač našli su se: Raka Marić, Andrija Milosević, Neda Ukraden, Zijah Sokolović, Rambo Amadeus i mnogi drugi. 

Muzički program:

24.1. Nihad Voloder sa svojim Nodivo bendom-od 20:00h 25.1. Nihad Voloder sa svojim Nodivo bendom-od 20:00h 

26.1.Nihad Voloder sa svojim Nodivo bendom-od 20:00h 27.1. Mostar Sevdah Reunion od 20:00h 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading