ZA DAN ZALJUBLJENIH JEDE SE OVA TORTA: Zovu je LJUBAVNA, kada je probate spremaćete je za SVAKU PRILIKU

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Dan zaljubljenih ova torta je obavezna!

ZA DAN ZALJUBLJENIH JEDE SE OVA TORTA: Zovu je LJUBAVNA, kada je probate spremaćete je za SVAKU PRILIKU

Foto: YouTube/Kuhinja Sunčane Staze

Sutra je Dan zaljubljenih i odličan povod da ulepšate dan ovom poslasticom. Ljubavna torta, sočna i mirisna, oduševiće kako partnere tako i sve ukućane koji je probaju. Neka vam sutrašnji dan bude povod da uživate u svakom zalogaju spoja lešnika i neodoljivog fila.

Sastojci:

  • 150 grama krupno mlevenih lešnika + 50 za vrh torte
  • 5 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 4 kašike džema po izboru
  • 7 kašika brašna
  • 500 mililitara mleka + 5 kašika šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 250 grama margarina
  • 240 mililitara hladne gazirane vode
  • 120 grama šlag praha

Foto: YouTube/Kuhinja Sunčane Staze

Recept za ljubavnu tortu

Priprema:

Pronađite pleh dimenizija 20x30 cm stavite papir za pečenje i pospite mleveni lešnik, ali krupnije komade. Belanca odvojite od žumanaca i umitite ih sa prtohvatom soli. Postepeno dodajte pet kašika šećera dok mutite belanca. Dodajte postepeno i četiri kašike džema jednu po jednu. Sipajte dve kašike brašna i ponovo sve umutite. Oko sedam kašika fila rasporedite preko lešnika. Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada se biskvit ohladio okrenite ga naopačke.

U mleko (300 mililitara) dodajte pet kašika šećera i stavite da se kuva. U žumanca stavite dve kašike šećera i dva vanilin šećera i mutite mikserom. Postepeno dodajte 5 kašika brašna i 200 mililitara mleka. Sjedinjujte sve mikserom. Kada mleko krene da vri sklonite sa ringle i umešajte žumanca van ringle. Sipajte u "tankom mlazu" sve vreme mešajući. Vratite na ringlu da se fil kuva. Kuvajte na tihoj vatri sve dok ne postane strukture kao puding. Fil prebaciti u drugu posudu i ostaviti da se ohladi, ali mora biti prekriveno providnom folijom.

Umutite margarin sobne temperature, a postepeno dodajte fil i mutite. Ceo dobijen fil rasporedite preko zapečenih lešnika, odnosno preko kore. Poravnati. Pospite mlevenim lešnikom, oko 50 grama. Umutite šlag krem sa kiselom vodom. Stavite na vrh torte i uživajte u ovoj poslastici!

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading