TRIK NAŠIH BAKA: Ako stavite OVO u vodu, jaja sigurno neće popucati!

Autor: M.O.

Lifestyle

18.02.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probajte ovaj trik.

TRIK NAŠIH BAKA: Ako stavite OVO u vodu, jaja sigurno neće popucati!

Foto: youtube/printscreen/lako je kuvati

Skuvana jaja su jednostavno jelo koje se često priprema, ali ponekad se desi da jaja pucaju tokom kuvanja, što može umanjiti njihov ukus.

Međutim, postoji jednostavan trik koji može pomoći da se izbegne ova neprijatnost. Umesto klasičnih metoda poput dodavanja soli ili sirćeta u vodu, možete koristiti šibice ili čačkalice. Iako ovo može zvučati neobično, mnogi profesionalni kuvari su primetili da ovaj metod uvek funkcioniše.

Republika

Foto: printskrin/Jutjub

Jaja ošljuštiti tek kada se ohlade


Kada se jaja kuvaju, protein iz jajeta može iscuriti kroz pukotinu u ljusci, ali dodavanje nekoliko šibica ili čačkalica u vrelu vodu može sprečiti ovo curenje. Nije potrebno dodavati previše šibica - 3 do 5 komada bi trebalo da budu dovoljna.

Nakon što jaja odstoje u vodi oko 10 minuta i ohlade se, možete proveriti da li su oštećena. Ovaj jednostavan trik može učiniti da vaša jaja budu savršeno skuvana, bez ikakvih pukotina ili curenja proteina.

Proverite svoja jaja nakon kuvanja

Kada skuvate jaja, važno je da ih pažljivo proverite pre nego što ih upotrebite za pripremu obroka. Čak i uz korišćenje šibica ili čačkalica, moguće je da se jaja oštete tokom procesa kuvanja. Zato je preporučljivo da sačekate da se jaja potpuno ohlade pre nego što ih očistite, kako biste bili sigurni da nisu pukla. Ovaj korak može osigurati da vaša jaja ostanu celovita i da sprečite curenje proteina pre nego što ih upotrebite u receptu.

Triku se ne zna tačno objašnjenje

Iako mnogi ljudi potvrđuju uspeh ovog trika, zapravo ne postoji tačno naučno objašnjenje zašto šibice ili čačkalice sprečavaju curenje proteina iz jaja. Ipak, bez obzira na nedostatak objašnjenja, rezultati govore sami za sebe, čineći ovaj trik vrednim pokušaja.

Uz pomoć ovog jednostavnog trika, možete uživati u savršeno skuvanim jajima bez ikakvih pukotina ili curenja proteina, čineći vaš obrok još ukusnijim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading