Napravite DŽEM OD KAJSIJA u tri jednostavna koraka!
Napravite slasan džem od kajsija prateći ova tri jednostavna koraka.
Ukusan džem od kajsija je kralj doručka, odličan dodatak letnjim poslasticama, a možete da ga poslužite i kao prilog mesu.
Sastojci:
1,5 kg svežih kajsija
200 ml soka od jabuke
1 veći limun
komadić maslaca
Priprema:
KORAK 1:
Operite kajsije i očistite ih od koštica. Isecite kajsije na komade, stavite ih u veliki lonac i dodajte sok od jabuke. Kuvajte dok smesa ne provri, smanjite temperaturu, pa prokuvajte još desetak minuta dok kajsije ne omekšaju.
KORAK 2:
Smesi dodajte šećer i sok od jednog limuna, pa promešajte i pustite da se krčka na umerenoj temperaturi još dvadesetak minuta.
KORAK 3:
Pomerite lonac s vatre i skinite eventualne nečistoće s vrha lonca. Vrućem džemu dodajte komadić maslaca, dobro promešajte celu smesu i pustite da se ohladi desetak minuta. Tako pripremljen džem sipajte u tople sterilizovane tegle, poklopite ih i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
SAVET:
Niste sigurni da je džem gotov? Drvenom varjačom prebacite malu količinu vrućeg džema na hladan tanjir (tanjir stavite u frižider da biste ga ohladili). Pričekajte minut. Ako tanjir možete da okrenete iznad svoje glave bez curenja, znači da je džem gotov. U suprotnom nastavite da kuvate voćnu smesu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)