Uz ovaj trik palačinke vam više nikada neće ispasti ŽILAVE!

Autor: Republika

Lifestyle

26.10.2018

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palačinke su jedan od deserata koji se najčešće pravi, brzo su gotove i smesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi

RepublikaFoto: pixabay.com

U receptu prema kojem većina nas pravi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela u smesu, ali ako razdvojite belance i žumance, dobićete nikad mekše palačinke. 

1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanceta koje umutite u smesu, a belance stavite na stranu. 

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanca) i dobro ih promešali, belanca umutite u šne (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smesi. 

3. Šne zatim vrlo nežno umešajte u smesu, najbolje mikserom. Sneg od belanca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading