Nutricionista otkriva rešenje za brži rast kose, a ono se krije u KUHINJI!

Autor: Mediji

Lifestyle

10.02.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drage dame, ukoliko muku mučite sa neposlušnom kosom koja raste svake prestupne godine, imamo za vas idealno rešenje - krije se u kuhinji!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema rečima dijetetičarke Ro Hantris, postoji širok spektar prirodnih namirnica koje sadrže određene vitamine i minerale koji utiču na rast kose.

Jaja

Jaja nude širok spektar zdravstvenih benefita, zato je njihovo uključivanje u redovnu ishranu veoma bitno. Ova namirnica osim što je bogata proteinima sadrži i Biotin koji takođe pospešuje brži rast kose, ali i njeno jačanje.

Losos

Ova riba je prepuna nutrijenata, pogotovo onih koji pospešuju rast kose. Sadrži proteine, vitamin D, omega 3 masne kiseline i još mnogo stvari koje stimulišu rast kose.

Seme suncokreta

Ovo seme je odličan izvor vitamina E, koji je odlični antioksidant. Vitamin E štiti naše ćelije od oštećenja, ali ga povezuju i sa prevencijom opadanja kose i stvaranjem peruti.

Brazliski orah

Brazilski orah pomaže skalpu da ostane zdrav i samim tim promoviše rast kose. On je odličan izvor selena, moćnog oksidanta koji štiti naše ćelije od štetnog delovanja slobodnih radikala.

Šargarepa

Možda nije naučno dokazano da vam šargarepa omogućuje da vidite u mraku, ali je dokazano da ovo povrće pomaže vašoj kosi da raste brže i da bude zdravija.

Biotin pripada porodici vitamina B i on sprečava kosu da opada i da postane suva. Šargarepe su odličan izvor Biotina, ali i vitamina A.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading