Vraća koži elastičnost, čisti lice od bubuljica: Probajte čudesnu masku od bundeve i zablistajte!

Autor: novosti.rs, Republika

Lifestyle

02.03.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bundeva je ukusna i zdrava, ali se preporučuje i za negu lica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Maske od ove namirnice odlične su za sve tipove kože jer sadrži beta karoten koji vraća licu elastičnost. Vitamini A i E iz bundeve umiruju kožu, dok je cink odličan protiv akni, bubuljica i crvenila. Pilinzi i maske vraćaju licu prirodan sjaj, štite od suvog vazduha i vetra, čiste pore i odstranjuju mrtve ćelije kože.

Da biste pripremili masku za suvo lice potrebno je: 1/4 šoljice bundeve, kašičica ulja bundeve i malo mleka ili pavlake. Sve dobro umutite u blenderu, nanesite na lice, ostavite da deluje 20 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Ukoliko imate masnu kožu problem možete da rešiti pomoću ove maske. Potrebno je: 1/4 šoljice bundeve, kašičica bundevinog ulja, kašika jabukovog sirćeta i žumance. Izmiksajte sve sastojke u blenderu, nanesite na lice i posle 20 minuta isperite mlakom vodom.

Brzo i jednostavno možete da napravite i piling za čišćenje lica. Potrebno je: 1/2 šoljice pirea od bundeve, tri kašike šećera i 1/2 kašičice ulja bundeve. Izmiksajte sve sastojke kako biste dobili ujednačenu masu. Nanesite na lice, lagano utrljajte, ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim isperite lice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading