KUĆNI MANIKIR: Najčešće greške uređivanja noktiju

Autor:

Lifestyle

09.10.2017

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kućni manikir zahteva stroga pravila kako ne biste oštetili nokte ili preterali sa nanošenjem laka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pazite kako sređujete nokte

Za postizanje kvalitetnog uređenja noktiju predstavljamo vam nekoliko koraka kako biste potpuno bili zadovoljni sopstvenim manikirom

1. Sečete kožicu oko noktiju

Što je više sečete, ona će više rasti. Rezanje kutikule, tanke i delikatne kožice oko noktiju, velika je greška. Kožica štiti koren nokta i potkožno tkivo od bakterija i drugih štetnih stvari, pa ćete odstranjivanjem uništiti tu važnu barijeru. Umesto sečenja, negujte je na način da na nju nanesete nekoliko kapi ulja za negu, te je gurajte potiskivačem za kutikulu ili peškirom nakon tuširanja.

2. Ne turpijate u jednom smeru

Vrh nokta je nastariji i najkrhkiji deo nokta, a ako turpiju pometate napred-nazad, možete olakšati listanje, pa čak i pucanje. Krenite od vrha nokta i uvek turpiju povlačite u jednom smeru.

3. Preterujete s poliranjem

Poliranje nokta je bitan korak u manikiru jer tako ravnate sve nastale neravnine na noktu. Međutim, ukoliko preterate, nokat ćete učiniti lomljivim. Za najbolji efekat koristite četvorostranu turpiju za poliranje noktiju.

4. Preskačete bazni lak

Kada stavite bazni lak, dobićete lepu, glatku površinu. Osim toga, lak će vam trajati mnogo duže. Nanesite vrlo tanak sloj baznog laka na sveže ispolirane nokte, a odmah potom nanesite i lak.

5. Previše laka na četkici

Tanki slojevi laka najvažniji su za dugotrajan manikir. Ako lak nanesete predebelo, brže će se iskrzati. Kada umočite četkicu, neka lak ostane samo na jednoj strani četkice (višak laka s jedne strane otklonite na grlu bočice). Prvi sloj neka bude supertanak, sačekajte 60 sekundi, pa potpuni premaz postignite drugim nanošenjem.

6. Krema za ruke pre laka

Krema ostavlja masnu barijeru koja otežava nanošenje laka. Nakon što ste namazali ruke, na tupfer stavite malo odstranjivača laka i njim prebrišite nokte pre nanošenja baznog laka ili sredstva za jačanje noktiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading