ZASLUŽUJETE LEPU KOŽU I ZIMI: Jednostavne maske za savršeno glatko lice

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

16.12.2017

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom hladnih meseci, praćenjih niskim temperaturama i suvim vazduhom naša koža je podložna raznim oštećenjima. Kako biste sprečili perutanje, crvenilo i poroznost, isprobajte sledeće maske.

RepublikaFoto: pixabay.com
Uživajte u omiljenom godišnjem dobu lepe i meke

Dok se na tržištu nalazi veliki broje efikasnih sredstva za negu kože tokom zime, ljubitelji prirode biće oduševljeni prirodnim maskama koje daju odlične rezultate.  Njih možete spremiti u udobnosti svog doma i biti sigurni da neće izazvati burne reakcije na licu. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Jednostavan trik protiv ispucale kože

Maska od maslinovog ulja i žumanceta 

Sastojci: 

2 žumanceta 

3-4 kapljice maslinovog ulja 

Dodajte maslinovo ulje u žumanca i smesu dobro izmeštajte. Stavite na lice da odstoji oko 20 minuta. Operite mlakom vodom, a potom aplicirajte hranljivu kremu. 

Maslinovo ulje je bogatno prirodnim antioksidantnima i vitaminima E i K. Žumance sadrži vitamin A i leicitn koji hrane kožu i efektivno se bore protiv isušivanja. Koriste masku dva puta nedeljeno kako bi vaša koža dobila zdrav sjaj. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Samo kap je dovoljna da vidite rezultate

Kokosovo ulje 

Nanesite kapljicu kokosovog ulja na oštećeno područje lica, bilo da je reč o isperutalom delu ili infekciji. Masirajte lice nežnim pokretima, sve dok ga koža dobro ne upije. Ovu masku ne perite sa lica. 

Kokosovo ulje čini kožu mekšom i obezbeđuje joj hidrataciju. Bogato je masnim kiselinama zbog čega ima fantastična regenerativna svojstva. Tokom zimskih meseci, aplicirajte kokosovo ulje na lice uveče, pre nego što legnete u krevet. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Uživajte u ovom slatkom leku

Maska od limuna i meda 

Sastojci: 

Pola limuna

2 kašike meda

Pamučni tupfer 

Iscedite sok pola limuna, a zatim dodajte med. Dobro sjedinite smesu i aplicirajte je na lice uz pomoć pamučnog tufera ili vate. Ostavite da odstoji oko 10 minuta, a potom isperite vodom. 

Limun je bogat sadržajem vitamina C, dok meda ima antiupalno dejstvo, pomaže koži da se bori sa iritacijam i upalnim procesima, posebno tokom hladnih dana.Nakon maske, na lice nanesite hidratantni losion . 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading