SASTOJAK IZ FRIŽIDERA ZA NEGU I ULEPŠAVANJE: Maskama od jaja vratite sjaj kosi, koži i noktima

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

umanca i belanca su prirodan tretman za uklanjanje strija i podočnjaka, beljenje zuba, jačanje noktiju i jačanje vlasi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Jedno jaje ima 13 grama proteina

Jaja su neizostavna namirnica u kuhinji bilo da ih jedemo kuvana ili pržena ili ih koristimo za pravljenje testenine, raznih kremova i umaka. Međutim, osim u kulinarstvu, jaja su i prirodan tretman lepote. Preparati na bazi jaja mogu oživeti beživotnu kosu ili povratiti sjaj kože, ukloniti strije i podočnjake.

MASKE ZA KOSU

BEŽIVOTNA KOSA Za oporavak beživotne i opuštene kose u razmeri 1:1 izmešajte žumance i kašičicu maslinovog ulja. Pomaže i ako dva žumanceta pomešate sa pireom od avokada. Postoji još jedna varijanta, pomešajte jedno celo jaje, kašičicu tečnog meda i dve kašičice maslinovog ulja.

Foto: pixabay.com
Žumance, jogurt i med su odlični za masnu kosu

MASNA KOSA Protiv masne kose pomešajte jedno žumance, 60 grama jogurta, 10 grama tinkture propolisa i 12 grama tečnog meda. Pomoć za suvu, oštećenu i naelektrisanu kosu je maska napravljena od dva jajeta i dve male čašice piva (kao za rakiju).

SJAJNA KOSA Da biste postigli sjaj kose, pomešajte dva cela jajeta, šoljicu vode i sok od pola limuna.

ZA SVE TIPOVE KOSE Za hranjenje svih tipova kose izmešajte jedno žumance, četiri kašičice meda i kašičicu soka od limun. Za jačanje svih tipova kose uobičajenu količinu šampona pomešajte sa jednim jajetom, pa tom mešavinom operite kosu. Dobra maska za svaki tip kose je mešavina dva jajeta i dve čašice ruma ili konjaka.

BELANCE ZA PLAVUŠE, ŽUMANCE ZA BRINETE Za sjaj plave kose nanesite dva belanceta, a smeđe, dva žumanceta, pa nakon pet minuta dobro isperite mlakom vodom. Za postizanje još svetlijeg tona i inače svetle kose, pomešajte jedno belance i proceđeni sok od jednog limuna, ravnomerno nanesite i pustite da se osuši, pa isperite.

SAVET PLUS: Po pravilu maske za kosu nanosite na prethodno opranu i vlažnu kosu. Da biste pojačali delovanje maske, na glavu stavite kapu za tuširanje i zamotajte peškirom. Pakovanja držite 15-20 minuta, a potom kosu dobro isperite mlakom vodom da se jaja ne stvrdnu i vrlo blagim šamponom.

MASKE ZA LICE

PREPARAT ZA PROŠIRENE PORE Kako biste suzili pore na licu, umutite čvrsti sneg od belanaca i nanesite na lice, pustite da se osuši, pa isperite toplom, a zatim hladnom vodom. Ova maska zateže i izbeljuje kožu i skuplja pore.

PROTIV BUBULJICA I MITESERA Protiv mitesera i bubuljica umutite žumance, tri kašike pavlake, kašičicu pšeničnog ulja, soka od limuna i meda. Nakon desetak minuta isperite i nanesite hidrantnu kremu. Pomaže i da belance umutite sa kašikom mekinja, što će poslužiti kao neka vrsta pilinga.

NAHRANITE KOŽU Da biste nahranili kožu, izmešajte žumance, brašno i dve kašike soka od šargarepe. Ovu smesu možete koristiti i kod opekotina od sunca.

MASKA PROTIV MASNE KOŽE Masnu kožu najbolje možete negovati ako pomešate žumance sa sokom od pola limuna, nanesete na lice i posle desetak minuta operete. Ponavljati tretman dvaput nedeljno.
JAJA USPORAVAJU STARENJE Za usporavanje starenja i podmlađivanje kože izmešajte jedno žumance sa malo mleka i limunovog soka. Postupak ponavljajte 14 dana zaredom, četiri puta godišnje, najbolje na prelasku godišnjih doba.

VRATITE SJAJ KOŽI Kako biste obnovili i vratili sjaj kože, izmešajte jedno žumance, tri kašičice mladog kravljeg ili kozjeg sira, dve kašičice jogurta i 15 kapi maslinovog ulja.

ŽUMANCE ZA UMORNU KOŽU Da oživite umornu kožu, napravite smesu od jednog žumanceta, kašičice punomasnog mleka i u to izgnječite topli kuvani krompir. U istu svrhu možete pomešati žumance, 100 grama kiselog mleka i kašičicu maslinovog ulja.

MASKA OD BELANCETA BRIŠE BORE Pokazalo se da se bore smanjuju ako mesec dana koristite masku napravljenu od jednog belanceta umućenog u čvrst sneg, kašičice punomasnog kiselog mleka, kašičice drobljenih kocki grožđanog šećera i soka od pola limuna. Koristite svaki treći dan i pustite da deluje pola sata.

Foto: pixabay.com

PROTIV CRVENILA I ROZACEE Jedno umućeno žumance, kašičicu meda i kašiku slatke pavlake dobro izmešajte da dobijete glatku smesu. Masku namažite na lice, najbolje preko gaze, i držite oko pola sata. Lice operite mlakom vodom i nanesite kremu protiv crvenila. Ovu masku stavljajte svakodnevno, desetak dana, dok se crvenilo ne smiri.

KURA ZA PODMLAĐIVANJE Lice namažite belancetom i ostavite ga da deluje pet minuta, ali da pokrećete mišiće lica. Zatim isperite mlakom vodom i pokrijte pamučnim peškirom namočenim u vrućoj vodi i ostavite da deluje nekoliko minuta. Celi postupak ponovite tri do četiri puta. Nakon toga sve ponovite još toliko puta, ali sada, umesto vrućim, lice pokrijte peškirom namočenim u ledeno hladnoj vodi. Na kraju na lice nanesite hidrantnu kremu.

BELANCETOM PROTIV PODOČNJAKA Tamne kolutove ispod očiju možete ukloniti maskom od belanaca. Namočite meku četku za šminkanje u belance i nanesite ispod oka. Kada se potpuno osuši isprati hladnom vodom. Koža će tako upiti vitamine i proteine iz belanceta i izbeliti tamne krugove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading