(VIDEO) Kuda ide ljudski mozak? Stručnjaci hoće da ubiju meče, jer je mnogo blisko sa ljudima!

Autor:

Lifestyle

23.04.2019

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meče koje uveseljava posetioce skijaškog centra Nortstar u Kaliforniji, postalo je zvezda društvenih mreža zbog svoje pitomosti i lakog prilaženja ljudima. Iako nikada dosada nije pokazalo neprijateljsko ponašanje prema posetiocima i nikad nije bio nasilan, stručnjaci za divlje životinje tvrde da je takvo ponašanje opasno i da će meče možda morati da ubiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

En Brajant, direktorka udruženja Bee lig koja se brine za zaštitu medveda i njihove prirodne okoline, objasnila je u intervjuu za NBC da bi se problem mogao pojaviti ako medved i u odraslom dobu bude tako slobodno pristupao ljudima.

- Mladunče slobodno prilazi ljudima jer ne zna drugačije. To je vrlo retka pojava. Zamislite kako će biti kad dobije još stotinjak kilograma. Biće velik i snažan, a još uvek će misliti da je u redu prilaziti ljudima. Neko će ga ustreliti - tvrdi ona, dodajući kako misli da je meče ostalo bez majke i da je počeo da prilazi ljudima u potrazi za hranom i sigurnošću, stoji na Blicu.

 

 

Kalifornijsko odelenje za ribu i divljač je navodno uklonilo meče iz rizorta i trenutno ga testiraju, nakon čega će odlučiti hoće li ga smestiti u sklonište za životinje ili uspavati. Ako se pokaže da je previše privržen ljudima, mogli bi da ga eutanaziraju zbog sigurnosne pretnje.

Nadamo se da će zdrav razum preovladati i da će meda ostati živ i zdrav, da uživa u društvu i da ga niko ne dira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading