Rešio da pošalje voljenu MRTVU MAČKU U SVEMIR i već ima plan

Autor: Blic, Republika

Lifestyle

07.08.2019

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelj mačaka iz američke države Oregon odlučio je da zauvek sačuva uspomenu na svoju mrtvu prijateljicu tako što će njene kremirane posmrtne ostatke poslati u Zemljinu orbitu.

RepublikaFoto: Nikola Ilić
Foto: Ilustracija

Od kada su mački po imenu Pikaču 2018. otkrili dijabetes, njen vlasnik Stiv Mant je na Tviter nalogu svoje druge mačke Zi redovno izveštavao prijatelje i pratioce o njenoj borbi s bolešću.

Neposredno pred njenu smrt, napisao je da se Pikaču hrabro "sprema za svoju poslednju misiju".

U međuvremenu je uginula, a Mant je odlučio da njene ostatke pošalje u svemir kako bi kružili Zemljinom orbitom, da bi se pri povratku u atmosferu dezintegrisali i ponovo spustili na Zemlju.

- Zi je na Tviteru personifikovana kao kvantni fizičar i često tvituje o nauci. Slanje Pikaču u svemir biće prilika da joj odamo poštu, a to ćemo moći da podelimo s Ziinim pratiocima, koji će pratiti kretanje Pikaču kroz svemir - rekao je Mant za Space.com.

On je čak otvorio nalog na GoFundMe kako bi prikupio novac za lansiranje krznene ljubimice u svemir.

Kompanija "Celestis Pet" naplaćuje 5.000 dolara uslugu lansiranja "simboličnog dela kremiranih ostataka" u Zemljinu orbitu, koji će sa povratkom u atmosferu sagoreti kao zvezda padalica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading