(VIDEO) Upoznajte psa Harlija, terapeuta u bolnici tokom korone

Autor: n1info.com, republika.rs

Lifestyle

22.05.2020

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pas Harli u žutim čizmicama, sa naočarima i zaštitnim odelom, svako jutro odlazi u jednu bolnicu u Meksiku sa ulogom da umanji stres osoblju koji leči pacijente sa koronavirusom.

RepublikaFoto: youtube.com/AFPNewsAgency/printscreen
Foto: Ilustracija

Harli, pas rase mops obučen je da bude terapeut, a zajedno sa vlasnicom koja je klinički neuropsiholog Lusijom Ledesmom, svako jutro ide "na posao".

Pas, bež boje, igra se tokom dva sata sa medicinskim osobljem koje se bori protiv virusa, a posle takve terapije, mnogi lekari i medicinske sestre se osmehuju i pored umora.

Doktorka Ledesma, koja Harlija zove svojim "koterapeutom", rekla je da prisustvo psa pomaže u smanjenju psihološkog, afektivnog i psihičkog stresa osoblja koji se suočava sa hitnim slučajevima.

Harli ima tri godine i od 20. novembra deo je osoblja odeljenja za psihijatriju i neuropsihologiju bolnice u glavnom gradu.

Pored osoblja, Harli inače pitome prirode, brine se i o pacijentima.

Njegova vlasnica je rekla da je njegova uloga postala još veća za vreme epidemije koronavirusa zbog izbegavanja fizičkog kontakta medju ljudima.

U Meksiku je od koronavirusa zaraženo 40.186 ljudi, od kojih je 4.220 preminulo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading