Će se ipak banjamo ovog leta: Sezona u Grčkoj startuje 15. juna, ulazak bez testiranja i boravka u karantinu!

Autor: novaekonomija.rs, republika.rs

Razonoda

21.05.2020

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka turistička sezona počinje 15. juna kada se otvaraju sezonski hoteli. Turistima će biti dopušteno da uđu u Grčku bez testiranja na koronavirus ili boravka u karantinu, a međunarodni letovi se ponovo pokreću 1. jula. Međutim, nadležne zdravstvene službe će po potrebi obavljati testiranja, izjavio je ministar turizma Grčke Haris Teoharis.

RepublikaFoto: vivatravel.rs/
Foto: Ilustracija

Haris Teoharis je predstavio konkretne mere za oživljavanje turističke industrije nakon televizijskog obraćanja premijera Kirijakosa Micotakisa u kome je izneo sveobuhvatni plan ponovnog pokretanja privrede, prenosi Ekatimerini.

Prema Teoharisovim rečima, avioni će u prvo vreme sletati samo na međunarodni aerodrom u Atini od 15. juna, ali će se ta mera od 1. jula odnositi na sve aerodrome.

Ističe da će prvi turisti biti iz zemalja gde su ohrabrujući epidemiološki podaci i navodi Balkan (Bugarska) i zemlje severne Evrope, kao što je Nemačka.

Teoharis je rekao da će nadležni povećati zdravstvene kapacitete u nekoliko turističkih destinacija tako što će obezbediti testove i lekare, ali i operativnim planom u slučaju potencijalne infekcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading