Gde i kako će moći da se putuje ovog leta?

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Razonoda

07.05.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropske zemlje razmatraju na koji način regulisati pitanje turizma, sada kada epidemiološka situacija počinje da biva pod kontrolom, prenosi BBC.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tomas Barajs, državni sekretar koji je u nemačkom Ministarstvu pravde zadužen za turizam, izjavio je za Tagešspigel da će nemački državljani uskoro moći da odu na odmor van zemlje, ukoliko situacija ostane pod kontrolom.

On je naveo da je Nemačka već imala razgovore s drugim državama na tu temu i kaže da će Nemci moći da odu na odmor i u susedne države u kojima je broj zaraženih takođe u padu. Ukoliko ne dođe do pogoršanja situacije, to će biti moguće u narednih četiri do osam nedelja, a zemlje u koje će Nemci moći da putuju biće one do kojih se može doći kolima poput Austrije, Francuske, Poljske, Belgije ili Holandije.

Odlazak u druge delove Evrope, kao što su Balearska ili ostrva u Grčkoj, nije još u planu. Zabrana međunarodnih putovanja u Nemačkoj ostaće na snazi do 14. juna.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je novinarima da je još rano da se govori o odlasku na odmor i da će situacija biti jasnija po tom pitanju do početka juna.

On je potvrdio da će u Francuskoj i dalje biti na snazi zabrana međunarodnih putovanja, čak i tokom leta i da će njeni građani moći da odu na odmor u druge evropske zemlje ukoliko situacija to bude dozvoljavala.

Grčki ministar turzima Haris Teoharis rekao je za BBC da će se granice Grčke postepeno otvarati. On je naveo da će dolazak na odmor kolima u početku biti bezbedniji nego putovanje avionom i da će u Grčku turisti najpre tako dolaziti.

Presednica Balearskih ostrva Fransina Armenjol rekla je da Nemci čine veliki deo turista u tom delu Španije i dodala da će pregovarati sa Nemačkom kako bi se obezbedilo ponovno uspostavljanje putovanja između ove dve destinacije.

To je promena u odnosu na prošli mesec, kada je Armenjol urgirala da španske vlasti drže granice zatvorenim što je duže moguće iz zdravstvenih razloga.

Ona kaže da je dobila oko 200 pisama od nemačkih investitora koji imaju kuće na Majorki i koji su zahtevali da im se omogući da otputuju tamo. Armenjol je zatražila od španske vlade i Evropske unije da uspostavi zajednički okvir kako bi se garantovala bezbednost avio-saobraćaja.

Druge vlade u Evropi, uključujući i Veliku Britaniju, apelovale su na građane da i dalje budu oprezni i pozvale ih da provedu odmor u svojoj zemlji, dok se situacija u vezi sa pandemijom ne popravi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading