Da li ste dragi svom ljubimcu? OVO su znakovi da vas vaša mačka voli

Autor: Petmagazine, Republika

Lifestyle

11.06.2020

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mačke su ljubimci čije je emocije teško pročitati. Ponekad se čini da uvek imaju isti, hladan izraz lica i da ih nije previše briga za ono što se događa u njihovoj okolini. Ljubav prema vlasniku ne pokazuju tako često kao što to rade psi niti je iskazuju mahanjem repom i poljupcima. Zbog toga mnogi vlasnici mačaka nisu sigurni voli li ih mačka uopšte ili ih samo smatra osobom s hranom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ipak, određeni znakovi u ponašanju mačke potvrdiće vam da ste mački i te kako dragi. Evo koji su:

Udara vas glavom

Kad bi vas čovek udario glavom, verovatno to ne biste smatrali znakom ljubavi, ali mačke tim potezom zapravo pokazuju da vas vole.

Trljanjem ovog dela tela o vas, ona vas identifikuje kao jednog od svojih prijatelja – rekla je stručnjak za ponašanje kućnih ljubimaca Gejl Hikman.

Uvija rep

Iako ne mašu repom kao psi, mačke pokazuju ljubav uvijanjem repa tako da rep obmotaju oko vaših nogu ili ruku. Uspravni rep koji se njiše može značiti da se oseća sigurno i srećno u vašem prisustvu.

Pokazuje stomak

Mačke stomačić pokazuju svojevoljno samo onima kojima veruju i u čijem se društvu osećaju sigurno i ugodno. Ako se vaša mačka ispruži na podu pored vas i valja se, možete se kladiti u njenu ljubav.

Prede

Ako vaša mačka prede u vašoj blizini, to znači da ste joj dragi. Mačke predu samo u prisustvu onih koje zaista vole.

Donosi poklone

Iako možda nisu pokloni koje biste stavili na listu želja, vaša mačka doneće vam darove poput mrtvih miševa, žaba, bubica ili smeća. To je njen način pokazivanja ljubavi.

Grize vas

Možda zvuči čudno, ali ako vas mačka lagano gricka, to sigurno znači da ste joj dragi. Ovakvi ugrizi ne bole i nisu snažni.

"Priča" s vama

Iako može zvučati čudno ljudima koji ne poseduju mačke, neke mačke čine karakteristične zvukove grgljanja kada se osećaju prijateljski i druželjubivo. Ti se zvukovi razlikuju od tipičnog mjaukanja.

Sledi vas

Ako vaša mačka želi da spava s vama u krevetu, ulazi u kupatilo dok se tuširate i gleda vas kako jedete, verovatno vas mnogo voli.

Liže vas

Lizanje kose ili ušiju je znak da mačka veruje tom čoveku i smatra ga prijateljem. To je znak prijateljstva i pokazuje da se vaš krzneni prijatelj brine o vama.

Namiguje vam

Polako treptanje, odnosno namigivanje znak je čiste ljubavi, a često se čak naziva i mačjim poljupcem. Kad su druge mačke u blizini, videćete kako vaša mačka sporo trepće. Na taj način mačkama daje do znanja da vam mogu verovati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading