SVAKA ČAST! Besplatna vakcinacija i čipovanje pasa u Jagodini

Autor:

Lifestyle

07.10.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbornici Skupštine grada Jagodine, doneli su odluku, da se iz budžeta grada pokrivaju troškovi obaveznog čipovanja i vakcinacije pasa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ova odluka je doneta u cilju kontrole i smanjenja populacije  napuštenih pasa u Jagodini, stoji u obrazloženju koje je potpisao gradonačelnik Ratko Stevanović.

- Razlozi za donošenje odluke sadržani su u nameri lokalne samouprave da kroz preuzimanje troškova obaveznog čipovanja i vakcinacije pasa, vlasnicima i držocima pomogne u izvršavanju ove zakonske obaveze. U odluci se upozoravaju vlasnici, da ukoliko ne izvrše ovu obavezu, koja je za njih besplatna, "Veterinarska isnpekcija će rešenjem naložiti da čipuju i vakcinišu pse o sopstvenom trošku".

Jagodina, od 2012. godine ima Prihvatilište za životinje "azil", sprovodi i kontrolu i smanjenje ulične populacije pasa, pod nazivom "Uhvati, čipuj i vrati na ulicu", a 2013. godine donela je i "Strategiju o zaštiti životinja" čiji je autor veterinar Vladimir Jovanović.

"Azil" za pse u Jagodini je kapaciteta 200 pasa, na oko pola hektara zemljišta, izrađen je po evropskim standardima i propisima i po strogim ekološkim i veterinarskim zahtevima. Ima podno grejanje, a u stavu "Azila" je i veterinarska ambulanta.

Ove mere, ocenjuju u Gradskoj upravi su znatno smanjile broj napuštenih pasa na ulicama Jagodine, a Jagodinici ocenjuju "da bi ih bilo još i manje, ali ih dovoze iz drugih opština i ostavljaju ovde jer znaju da Jagodina ima azil" - piše u saopštenju Skupštine grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading