300.000 ljudi prošlo kroz "Beogradsku zimu"

Autor:

Razonoda

03.02.2019

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Besplatnu manifestaciju "Beogradska zima" u protekla dva meseca posetilo je oko 300.000 ljudi, mahom Beograđana, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je naveo i da će sklanjanje ukrasne novogodišnje rasvete početi nakon 15. februara i ocenio je da je zarada od turističkih poseta u poslednja dva meseca veća nego u istom periodu prošle godine.

RepublikaFoto: Promo foto
Beogradska zima puna čarolija

Vesić je rekao da je u okviru "Beogradske zime" nastupilo oko 500 izvođača u više od 420 programa na 50 lokacija. Oko manifestacije je bilo angažovano oko 1.200 ljudi, kao i sve nadležne gradske službe, koje su tri meseca ranije krenule sa pripremom manifestacije, precizirao je on.

Zamenik gradonačelnika kaže i da je praksa da novogodišnja rasveta ostane do 15. februara, kada Srbija proslavlja Dan državnosti, a da će posle toga uslediti skidanje ukrasa. On je podsetio da je Grad ove godine nabavio novu dekoraciju, za koju su "stranci istakli da ne zaostaje za najvećim svetskim metropolama".

- Nama je to i cilj. Da naš grad u vreme praznika bude kao London, Pariz, Berlin, Moskva i drugi veliki gradovi - rekao je Vesić gostujući na TV "Pink" i dodao da će se do kraja februara znati koliko je tačno Beograd zaradio od turista, koji su boravili u Beogradu u poslednja dva meseca.

- Povećan je broj turista u odnosu na 2017/18 za 12 odsto, kada je Grad Beograd zaradio između 28 i 30 miliona evra. Jasno je da će ta zarada sada biti i veća. Mi smo grad koji živi od turizma, što govori da je tokom 2017. godine cela ekonomija grada prihodovala oko 800 miliona evra, uključujući hotele, šoping molove, restorane. Ako želimo da i dalje turisti dolaze u Beograd, onda moramo da ulažemo u turističku ponudu, događaje i njihovu bolju organizaciju - ukazao je Vesić i podsetio da najveći broj turista dolazi iz Turske i Kine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading