SRBIJA NIJE SAMO ZA PROVOD: Dejli star oduševljen našom turističkom ponudom

Autor:

Razonoda

04.07.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim žurki i splavova, po kojima je Beograd poznat, autorka ističe bogatu istoriju i kulturno nasleđe.

RepublikaFoto: Telegraf/N. PANČIĆ
Autorka je istakla Hram Svetog Save kao jednu od nezaobilaznih atrakcija

Srbija poslednjih godina postaje sve popularnija turistička destinacija, pa tako na ulicama Beograda sve češće zatičemo strance dok razgledaju grad, ali i pune noćne klubove i splavove. Ono što ih često najviše privlači u našoj zemlji jesu niske cene i dobre žurke. Međutim, kada stignu u našu zemlju, većina gostiju je iznenađena neverovatnim gostoprimstvom ljudi i zanimljivim kulturno-istorijskim mestima koja mogu da posete. Jedna od njih je i novinarka britanskog Dejli stara koja je u najnovijoj reportaži otkrila koliko je oduševljena Srbijom.

TVRĐAVE I PEJZAŽ

Autorka Arijani Sorabi-Širaz sugrađanima ovom reportažom poručuje da Srbija nije samo država u koju mogu da dođu da se napiju i provedu za male pare. Prva stvar koju svi mogu da pročitaju u njenoj reportaži je "od epskih kamenih tvrđava do predivnog pejzaža, koji ostavlja bez daha, Srbija ima ponešto da ponudi svakom". Osim žurki i splavova, po kojima je Beograd poznat, autorka ističe bogatu istoriju i kulturno nasleđe.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Istakla je Hram Svetog Save, kao jednu od najvećih pravoslavnih crkvi na svetu. Posebno ju je oduševio enterijer i "zlatne freske kojima bi mogla da se divi mesecima". Još jedna od atrakcija na koju se stavlja akcenat je Kalemegdan, koji opisuje kao "predivno i fascinantno mesto".

Poseta Srbiji ne bi bila potpuna kada se ne bi spomenula naša nadaleko poznata kuhinja. U tekstu se svima preporučuje da sednu u neki od restorana koji imaju dobar pogled i da uživaju u srpskim specijalitetima, posebno roštilju, i, naravno, rakiji.

PREDIVAN MANASTIR

- Ne zaboravite, lepota Srbije se prostire i van granica glavnog grada, preko zelenih brda do Resavske klisure - objašnjava autorka i priseća se koliko je bila fascinirana manastirom Manasija, a nakon toga se je osvrnula i na posetu Novom Sadu, gradu u kojem se svake godine održava Egzit festival. Grad je okružen predivnim ruralnim mestima koja su sušta suprotnost velikih ulica i zadivljujuće arhitekture unutar samog grada.

Ono što je ostavilo poseban utisak na autorku reportaže jeste to što u našoj zemlji postoji veliki broj mesta do kojih lako možete da dođete, a pružaju neverovatan pogled. Jedno od takvih je i Petrovaradinska tvrđava.

- Pogledu na Dunav sa ovog mesta može da parira jedino onaj koji se pruža sa beogradske tvrđave - ističe Arijani Sorabi-Širaz.

RepublikaFoto: Promo foto

Reportažu Dejli stara možete da pročitate klikom na ovu rečenicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading