Koliko nam je vremena potrebno da počnemo da uživamo u odmoru?

Autor: vecernji.hr

Razonoda

06.07.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Znate ono kada se vratite s odmora, a imate osećaj kao da i niste bili? Taj osećaj je najčešći kod vikend - odmora, smatraju stručnjaci.

Foto: pixabay.com

Potrebno nam je neko vreme da se odmaknemo od naših svakodnevnih obveza i razmišljanja o problemima i da se opustimo. Istraživanje, u kojem je učestvovalo 2.000 Amerikanaca starosti od 25 do 55 godina, pokazalo je da nivo stresa ostaje isti kod onih koji na odmor odlaze kraće od tri dana. 

Naime, najmanje tri dana su potrebna da odrasla osoba počne da se opušta barem malo, jedan je od zaključaka istraživanja. Ima to smisla ako znamo da prvi dan puta nemate mnogo vremena baš za opuštanje. 


Drugi dan većini prođe u prilagođavanju u novom okruženju, nakon čega može da počne proces opuštanja. Ipak, mnogi različito reaguju pa im je potrebno i duže vremena za prilagođavanje kada su na godišnjem odmoru. Gotovo 35 odsto ispitanika izjasnilo se da svoj odmor voli da provede u opuštanju i odmaranju. 
Foto: pixabay.com

Neko avanturističko putovanje biće prvi izbor za 38 odsto ispitanika, a stručnjaci savetuju, da je dobro kad se iskombinuju po malo obe opcije. Nije potrebno isključiti jednu ili drugu opciju, možete uživati kombinujući jedno i drugo, poručuje brand menadžer G Adventures-a, Simon Ma za Yahoo. 


- Kombinacija odmaranja i opuštanja uz istraživanje nove okoline na destinaciji na kojoj se nalazite, odličan je recept za ponovni nalazak ravnoteže i mira.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading