Šta spakovati u kofer: Evo 8 primera idealnih odevnih kombinacija za svako putovanje!

Autor: mogujatosama.rs, Republika

Razonoda

12.08.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona putovanja traje cele godine, ali leto nas posebno inspiriše da zbrišemo iz svojih gradova i odemo u neka nova mesta, vidimo druge zemlje i upoznamo drugačije ljude.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svako putovanje zahteva određeni prtljag u koferu, pa tako na more sigurno nećete nositi toplu odeću, a na planinarenju nećete ni pomisliti na kupaći kostim.

Evo nekih primera odevnih kombinacije za svaki TIP putovanja.

1. Razgledanje grada

- Ukoliko ste odlučile da odmor provedete u razgledanju novog grada, onda vaša kombinacija na prvom mestu treba da bude udobna. Obuća pogotovo, jer treba ceo dan da provedete šetkajući, fotkajući i uživajući u prizorima koje nude novi gradovi. Ravna obuća se podrazumeva, a kada je odeća u pitanju - prijatni prirodni materijali, slojevito oblačenje (jer ćete sigurno ceo dan provesti napolju) i velika tašna u koju će stati svi suveniri.

2. More

- Tamo će se većina nas preko leta uputiti, a moda za more zapravo podrazumeva samo jedno - lepršave, lagane materijale!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Haljine, suknje, marame je sve što vam treba! Možete ih obući preko kupaćeg kostima, ali u njima i skoknuti do bara na plaži ili svratiti u lokalnu prodavnicu. Na moru vlada ta jedna opuštena modna atmosfera, zato ga toliko i volimo! Od obuće japanke ili sandale, a na plaži vaša bosa stopala!

3. Dan u morskom gradiću

- Gradovi na moru imaju jednu posebnu čar i atmosferu koju nijedan drugi nema! Miris mora i soli u vazduhu, popločane ulice, male radnje, specifične arhiteture - sve to u nama budi posebno raspoloženje. U obilasku morskih gradova odeća treba da bude lagana, ali stilizovana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prugice koje uvek podsećaju na mornare, šeširići da vas zaštite od sunca, teget, bele, crvene nijanse, naočare za sunce, školjke kao detalji - sve će to doprineti vašem savršenom stilu za ovaj tip odmora.

4. Avantura u pustinji

- Ukoliko putujete u pustinjske zemlje ili ćete bar posetiti ove fantastične predele, treba da znate kako da se obučete. U pustinjama jesu velike vrućine, pa zato treba da birate laganije materijale, ali je sunce jako i teško da ćete naići na neki hlad, zato treba da pokrijete telo što više. Tunike dugih rukava su idealne. Takođe, treba da zaštite i glavu od sunca, pa se preporučuju marame i šeširi.

Od obuće najbolje da izaberete dublje zatvorene modele, kako ne biste završile sa stopalima za koje se zalepio pesak, pa vas grebe i žulja.

5. Putovanje na bliski Istok

- Ukoliko planirate da posetite neku blisko-istočnu državu, pre putovanja se raspitajte o kodeksu oblačenja koja zemlja ima. Može se desiti da nije prikladno da po ulicama hodate u kratkim suknjama i majicama na bretele. U tom slučaju, maksi haljine i suknje su idelano rešenje! Neće vam biti vruće, pokrićete noge i izgledati pristojno. Ramena možete pokriti modernim sakoom ili ešarpom, a ako kultura zemlje zahteva i pokrivenu kosu, postoje jako stilizovani način da nosite maramu oko glave.

6. Planinarenje

- Ukoliko odmor provodite planinareći, sportska garderoba je vaš najbolji izbor. Treba da vam bude udobno, da imate slobodu pokreta...

Veliki ranac u koji će stati sendvič, voda, vreća za spavanje i sva potrebna oprema za boravak u prirodi je neophodan! Ponesite i naočare za sunce, kako biste se zatite od jakog UV zračenja. Obucite se slojevito jer je klima na planinama jako promenljiva.

7. Safari putovanje

- Ukoliko imate tu sreću da vaše sledeće putovanje podrazumeva safari avanturu, treba da znate da ovakav tip odmora zahteva poseban stil oblačenja. Udobna obuća koja štiti noge je itekako poželjna (kamperkse čizme ili bar dublje patike), dok odeća treba da bude u neutralnim tonovima kako biste mogle neprimećeno da posmatrate životinje. Prirodni materijali se podrazumevjau, jer treba ceo dan da provedete napolju na vrućini i u šetnji po prirodi.

8. Odmor u gradu

- Ako ipak ostajete kod kuće i odmor provodite na poznatim ulicama svog grada, modni stil svakako treba da zadrži gradski šmek. 

Foto: Ilustracija

Neka kafići, restorani i klubovi budu vaša modna pista. Svaku kombinaciju osvežite ličnim pečatom i unikantim modnim detaljima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading