Turisti oduševljeni dočekom Nove godine u Beogradu, a OVO im se najviše dopalo

Autor: Tanjug

Razonoda

03.01.2020

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojni turisti koji su došli u Beograd zbog proslave Nove godine oduševljeni su atmosferom koja vlada u glavnom gradu, a za doček su bili u poznatim beogradskim restoranima i na otvorenom, gde su uživali u koncertima uz kuvano vino.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Drugog dana januara u Beogradu vlada prijatna novogodišnja atmosfera, a najprometnija Knez Mihailova ulica danas izgleda nešto praznija nego prethodnih dana.

Mnogi turisti iz inostranstva su novogodišnju noć proveli uz neki od bogatih prazničnih programa srpske prestonice, a većina anketiranih rekla je za Tanjug da im se najviše u Beogradu dopada hrana i muzika, kao i ljudi.


- Ovde je jako prijatno, lepa je atmosfera, dobra je hrana - rekla je jedna turistkinja iz Kine.

Jedan Kinez je u Beogradu zbog svog medenog meseca, a posebno je istakao pozitivnu energiju koja je sve prisutna, kako kaže.
Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

I Bugari su istakli da im se provod za doček Nove godine u Beogradu izuzetno dopao, i da imaju u planu da se ponovo vrate u Srbiju.


Rusi su poručili da su srećni što su za novogodišnje praznike u srpskoj prestonici i srdačno zahvalili na lepom prijemu.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović izjavio je za Tanjug da je veliki broj stranaca odlučio da poseti Beograd tokom novogodišnjih praznika i da dominiraju gosti iz Kine.

- Već dva, tri dana pred doček Nove godine svi hoteli su bili puni, goste posebno zanima kulturno-istorijsko nasleđe, obilazak muzeja, Skadarlija, brojni beogradski restorani - istakao je Popović.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže za Tanjug da su najbrojniji turisti za doček Nove godine u Srbiji bili oni iz regiona, naročito Slovenije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije i istakla da je primetno je da je sve više turista iz Nemačke, Turske, Grčke i Kine za vreme novogodišnjih praznika.

- Osim što su zainteresovani za gastronomiju i kulturno istorijske znamenitosti, često odluče i da vreme provedeno u Srbiji iskoriste i da se odmore i relaksiraju u nekom od spa- centara i banja - poručila je Labović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

03.01.2020 10:09

Da i turisti iz Srbije su se verovatno lepo provodili na dočeku nove godine u Zagrebu,državi ustašiji,ako ih je uopšte bilo i ako su smeli neki da odu tamo pod velom.