Ove stvari nikako ne radite na AERODROMU ako ne želite da vas skidaju DO GOLE KOŽE

Autor: Punkufer, Republika

Razonoda

18.01.2020

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbegavajte zviždanje, treptanje ili previše zevanja jer postoje velike šanse da završite na dodatnim sigurnosnim pretragama na letu, pa u najgorem slučaju i propustite let. Naime, prema mišljenju osoblja koje se brine o sigurnosti na aerodromima, ovo su stvari zbog kojih se može posumnjati u vas.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Previše treptanja očima, kao i čišćenje grla, takođe spadaju među stvari koje mogu privući pažnju na vas i dovesti do toga da vam osoblje postavi dodatna pitanja. Gledanje u pod i izbegavanje kontakta očima, takođe nije nešto što službenicima uliva sigurnost i poverenje, pa ako niste baš ekstremno sramežljivi, nemojte slediti takvo ponašanje.

Ipak 99 odsto takvih ljudi nedužno je, da ne može biti nedužnije, ali njihovo ponašanje jednostavno poziva aerodromske službenike na dodatni oprez. Drugim rečima, rade neke stvari koje suviše upadaju u oči...

- Potraga za sumnjivim ponašanjem zdravorazumski je pristup koji koriste snage zakona i sigurnosno osoblje u celoj zemlji i svetu, i fokusira se na određeno ponašanje poput zviždanja, treptanja i sličnih stvari koje ukazuju na nervozu - objasnili su iz aerodromskog osiguranja za australski portal news.com.au

Takođe, na dodatnim kontrolama završićete sigurno i u još jednom slučaju. Ako je na vašem bording pasu napisano SSSS, skraćenica za "Secondary Security Screening Selection", znači da se traži dodatni pregled. Ta se oznaka na bording pasu može naći zbog destinacije u koju se putuje, zbog plaćanja karte gotovinom ili zbog toga što karta vredi za samo jedan smer.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading