AGENCIJE U PANICI: Makedonci smislili aplikaciju koja turiste povezuje s lokalcima

Autor: punkufer.hr

Razonoda

03.10.2017

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Smatramo da turističkoj industriji nešto nedostaje" izjavio je jedan od kreatora aplikacije "When in X" Antonio Kuzmanovski. "S aplikacijom rešavamo problem turista, ali i pomažemo lokalcima da besplatno ponude svoje usluge", dodao je.

RepublikaFoto: facebook.com/When In X
When In X trenutno radi samo u Makedoniji

Ako ste nekad putovali u inostranstvo, verovatno ste bar jednom zatražili usluge neke turističke agencije kako bi što bolje upoznali mesto u koje putujete. Međutim, makedonski programeri smislili su novi način spajanja ljudi, pa će svi turisti koji dođu u zemlju u kojoj "večno sunce sja" moći jednostavno da se povežu s lokalcima koji su zainteresovani da im objasne sve o svojoj zemlji!

- Smatramo da turističkoj industriji nešto nedostaje - izjavio je jedan od kreatora aplikacije "When in X" Antonio Kuzmanovski.

- S aplikacijom rešavamo problem turista, ali i pomažemo lokalcima da besplatno ponude svoje usluge - dodao je. 


Za aplikaciju je zaslužna kompanija Webgliders, a zahvaljujući njoj turisti mogu da istražuju aktivnosti, događaje i kulturnu ponudu koje će vam lokalci rado pokazati. Za razliku od turističkih agencija, aplikacija direktno spaja turiste s lokalcima. 

Ture biciklima, fotografsranje prirode i skrivenih dragulja – sve je to dostupno, a Antonio smatra da neko mesto upoznate tek kad se sprijateljite i podružite s lokalnim stanovništvom. 

Trenutno aplikacija funkcioniše samo u Makedoniji, ali plan je da se uskoro proširi na celi Balkan, a nakon toga, do kraja 2019. na ostatak Europe.

Dostupna je i na Apple i Android uređajima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading