Otvorena letnja sezona: Na ovoj planini u Srbiji očekuje se 20 odsto više noćenja nego prošle godine

Autor: b92.rs, republika.rs

Razonoda

20.06.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Letnja sezona na Kopaoniku otvorena je danas u prisustvu ministra turizma Rasima Ljajića, koji je rekao da je Kopaonik pretrpeo najmanju štetu od svih turističkih destinacija tokom korona-krize.

RepublikaFoto: Andrej Nihil
Kopaonik

Tokom naredna tri meseca posetioci će imati priliku da uživaju u brojnim sadržajima kao i raznovrsnim aktivnostima u prirodi Kopaonika, od kojih će neke prvi put biti predstavljene gostima, vodećim agencijama i medijima ovog vikenda.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da je Kopaonik pretrpeo najmanju štetu od svih turističkih destinacija tokom korona-krize, zbog toga što ova destinacija najveći promet ostvaruje u prva tri meseca, kada je realizovano 50 odsto godišnjeg broja noćenja, a kada su stranci u pitanju čak i 70 odsto.


- Ulažemo velike napore da turistima ponudimo adekvatne sadržaje i problem sezonalnosti pokušavamo da prevaziđemo zajedno sa hotelijerima. Verujem da će od 10. jula kapaciteti biti popunjeni i da ćemo zajednički ostvariti rezultate dostojne ove destinacije. Ovu sezonu koristimo da pripremimo Kopaonik i druge destinacije za potpuni oporavak i već od sledeće nedelje kreću radovi na izgradnji gondole od Brzeća do Kopaonika, čime ćemo realizovati projekat od velikog značaja za čitav region - rekao je Ljajić.

Ministar je predočio i da je važno i da se Kopaonik udruži sa drugim obližnjim destinacijama, kako bi se zajedničkim snagama napravili rekordni rezultati.


Koliko je domaći turizam važan, a posebno ove godine, svedoči i činjenica da je interesovanje gostiju veće nego prethodnih godina.
RepublikaFoto: Andrej Nihil
Kopaonik

- Dinamika bukiranja letnjih paketa je već sada takva da se očekuje 10 do 20 odsto više noćenja u odnosu na prošlu godinu. Na samom otvaranju letnje sezone kapaciteti hotela Grand su puni, a očekujemo dobru popunjenost i tokom narednih meseci i između 12 i 15 hiljada gostiju do kraja sezone - rekao je generalni menadžer hotela MK Resorta i hotela Grand Radoš Ðorđević.

Ðorđević kaže da su se atraktivnim cenama i sadržajima, uz primenu najviših standarda kada je reč o bezbednosti gostiju i zaposlenih, maksimalno prilagodili domaćem tržištu.

- Inovativnom ponudom i konceptom sadržajnog višednevnog letnjeg odmora želimo da opravdamo reputaciju lidera i predstavimo Kopaonik još široj publici tokom letnjih meseci - dodaje Ðoređević.

U ponudi su izleti do atraktivnih i manje poznatih lokaliteta na Kopaoniku, obilazak najvišeg vodopada u Srbiji na padinama sunčane planine, nove pešačke ture, posete obližnjim manastirima, seoskim gazdinstvima i vinarijama, botaničke ture i još mnogo toga.

Za ljubitelje aktivnijeg odmora tu su safari i kvad avanture, planinski biciklizam, letnje skijanje, paraglajding, jahanje konja, panoramska vožnja žičarom, i drugi zabavni sadržaji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading