Na plaži ste u Grčkoj i odmah jave da su granice zatvorene: Evo šta treba da znate pre odlaska na letovanje, kako bi izbegli PAKAO!

Autor: b92.rs, republika.rs

Razonoda

28.06.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Granice su otvorene i mnogi se spremaju za more. Dok je prethodnih godina jedina dilema bila izbor destinacije, ove godine dosta je više pitanja. Šta raditi u slučaju vanrednih okolnosti, kada se na primer zatvore granice?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Turisti pričaju da je sve prazno, što nije uobičajeno, ali da im je to "pozitivno i izvrsno". Zbog takvog osećaja, gde gotovo cela plaža pripada vama, gde ne morate da poranite da biste zauzeli ležaljku i čekate obrok u restoranu, i pojedini turisti iz Srbije pakuju kofere za Grčku.

Osim Grčke, gde je dozvoljena popunjenost autobusa do 60 posto, bez ograničenja se istim prevozom može na letovanje i u Tursku i Bugarsku. Pasoš, vaučer i ponekad nasumično testiranje putnika, po odluci nadležnih zemlje domaćina, piše "RTS" a prenosi "Blic".


Jedna agencija u Beogradu već je poslala prve putnike početkom nedelje.
RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Jedna je Turska, Kušadasi, Bodrum, drugo je Tasos i stigli su jutros bez problema. Na granici nema gužve čak nije bilo ni onog nasumičnog testiranja. Vrlo su zadovoljni. Odmah je tu krenula dezinfekcija prtljaga, pultova tako dalje, ali očigledno se vrlo raduju što dolazimo, izgleda da smo prvi gosti u Turskoj - navodi u jednoj prestoničkoj turističkoj agenciji.

Međutim, iako u ovoj agenciji ističu da su oni spremni, nisu uvereni da putnici jesu.

Više informacija iz rubrike "putovanja", pročitajte OVDE

U prilog tome govori i smanjen interesovanje i broj putnika, kao i velika potražnja zamenskih vaučera, koji predviđaju isto putovanje za sledeću godinu.


Oni koji su izabrali da ove godine ipak letuju van Srbije, valjalo bi da se dobro informišu šta su njihova prava, a šta obaveze u slučajevima kao što je zatvaranje granica, proglašenje ponovne epidemije, bolesti.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije - JUTA, Aleksandar Seničić ističe da obaveza organizatora putovanje jeste da organizuje povratak, dakle i u tim izmenjenim vanrednim okolnostima.
RepublikaFoto: Republika.rs
Foto: Ilustracija

- Mi sad ipak pričamo o zemljama koje su nama dostupne na najjednostavniji mogući način drumskim putem. Veći je problem sa ovima koji se nalaze na dalekim destinacijama, kojima je potrebno da organizujete avio prevoz - navodi Seničić.

U tom slučaju, kako dodaje, putnici moraju da znaju kada se leti na takve destinacije, jer u situaciji više sile prestaje obaveza organizatora putovanja da vam organizuje ukoliko je to nemoguće kako je bilo planirano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading