NOĆNA MORA NA GRANICI: Hiljade turista u koloni čeka na ulazak u Grčku!

Autor: sputniknews.com, Republika

Razonoda

04.07.2020

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hiljade turista u koloni dugoj više kilometara po pet sati i više čekaju da uđu u Grčku na graničnom prelazu sa Bugarskom, Promahonas. Turisti iz Rumunije čekali su gotovo celu noć na ulazak u Grčku.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

O haosu koji na graničnom prelazu vlada od prvog jula javljaju grčki reporteri sa lica mesta koji razgovaraju sa turistima među kojima je, čini se, najviše iz Srbije. Ipak, i pored višečasovnog čekanja većina je raspoložena i kako kažu, žure da stignu do mora, prenosi "Politika".

Pojačana je kontrola putnika iz Srbije koje odvajaju u posebnu liniju radi testiranja, javljaju grčki TV kanali koji sada već svakodnevno prenose podatke o broju obolelih i vanrednoj situaciji u Beogradu i gradovima u unutrašnjosti Srbije.

Dnevno se na graničnom prelazu Promahonas ali i na 27 aerodroma širom zemlje i velikim lukama testira više od šest hiljada putnika.

Očigledna je bojazan da bi upravo turisti mogli da unesu kovid-19. Do sada je registrovano oko trideset slučajeva zaraze među turistima, među njima ima i srpskih državljana.

Inače, od 1.jula kada su otvorene granice za turiste, u Grčku je već ušlo 70 hiljada turista i pretpostavka je da je bar 25 odsto njih testirano. Narednih dana očekuje se novi talas gostiju ali nedovoljan da popuni prazne hotele i plaže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading