HIT DESTINACIJA: Ova pećna je jedna od najposećenijih mesta u Srbiji

Autor: tanjug.rs

Razonoda

24.11.2017

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednu od najposećenijih turističkih odrednica u Srbiji, Resavsku pećinu kod Despotovca, ove godine je posetilo 56.000 ljudi. Rusi i Kinezi bili su najbrojniji među strancima, dok su većinu domaćih činile ekskurzije, rekla je za Tanjug direktorka tog javnog preduzeća Milica Petrović.

RepublikaFoto: Facebook.com/Resavska Pećina - Resava Cave
Resavska pećina

- Raduje činjenica da imamo i sve više individualnih gostiju - kaže Petrović te dodaje da iako je sezona završenja 1. novembra, pećina je i dalje otvorena, svaki dan, tamo su čuvari, a kada dođu veće grupe čekaju ih vodiči.

Resavska pećina je najposećenija pećina u Srbiji, prošle godine ju je posetilo 50.000 turista, a ove godine turisti su mogli da uživaju i u "Avantura parku", podignutom u zaštićenom području Spomenik prirode "Resavska pećina".

Resavska pećina, za koju speleolozi tvrde da je "speleološki bišer pod zemljom", je od 2010. godine, kao Spomenik prirode, članica Međunarodne asocijacije turističkih pećina i jama i ove je godine obeležila 45 godina rada.


Za turiste je otvorena 1972. godine, a od 2.830 metara istraženog prostora, za posetioce je dostupno 800 metara.
RepublikaFoto: Facebook.com/Resavska Pećina - Resava Cave

Unutrašnjost pećine

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading