PUTOVANJEM PREKRATITE ZIMU: Destinacije za hladne dane!

Autor:

Razonoda

15.12.2017

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji način da se provedete, zabavite i zagrejete jeste odlazak na mesta koja su leti okupirana turistima, pa njihove istinske lepote možete videti i doživeti samo tokom zimskih meseci.

RepublikaFoto: facebook.com/ Fascinating Things in the World.
Ulice Beča su pune čak i zimi

Zima je godišnje doba kada svi razmišljaju o tome kako da se ugreju, gde će za Novu godinu i koga treba posetiti tokom perioda slava. Ipak, najbolji način da prezimite svakako je interesantno putovanje, a Srpski telegraf izdvaja nekoliko turističkih bisera koje bi, ukoliko to možete da priuštite, definitivno trebalo da posetite. Neke od destinacija su poznate zimske odrednice, dok se u drugim nosi nešto laganija odeća.

Beč

Iako temperatura u toku zime često padne ispod nule, ulice Beča su uvek pune. Ukoliko ste se uželeli klasične arhitekture i dobre šetnje, austrijska prestonica je idealna za vas. Restorani i kafići su uvek puni, a novogodišnji sajmovi raskošni. Ukoliko vam šetnja i kafići dosade, uvek možete da posetite neku od istorijskih institucija poput zamka Šenbrun. Beč je dobra destinacija jer mnoge agencije kod nas nude jeftin prevoz.

Amsterdam

Foto: Tanjug/AP
Prevoz umesto bicikla u Amsterdamu

Holandska prestonica nije za zimogrožljive. Temperatura je često ispod nule, pa ćete morati da se odreknete popularne vožnje biciklom. Ukoliko vam pak hladno vreme ne smeta, onda ćete se u gradu kanala provesti jako dobro. Noćni život i ostale ponude veoma su primamljive ljudima sa avanturističkim duhom, koji u ovom gradu mogu iznajmiti smeštaj i na brodu.

Nica

Ukoliko vam je muka od zime i hladnog vremena, a imate ušteđevinu koju ste čuvali za neko putovanje, možete posetiti Azurnu obalu i prelepi grad Nicu. Prosečna temperatura u ovo doba godine je 10 stepeni Celzijusa. Nema ni previše turista, što je normalno za ovo doba godine, pa ćete mnoštvo muzeja, restorana, klubova i drugih turističkih odrednica moći da obilazite bez žurbe.

Venecija

Venecija je jedan od najpopularnijih gradova u Evropi zbog svojih turističkih karakteristika. Mnoštvo kanala, tesnih ulica i prelepih zgrada sačekaće vas i u ovo doba godine. Prednost je što je daleko manja gužva nego leti, a i smeštaj je znatno jeftiniji. Jedino morate redovno pratiti prognozu jer nije retkost da u pojedinim delovima ovog grada dođe i do poplave.

RepublikaFoto: pixabay.com
Mnoštvo kanala, tesnih ulica i prelepih zgrada čeka vas u Veneciji

Rim

Foto: pixabay.com
Rim je grad Rimljana jedino zimi

Rim je grad Rimljana jedino u zimu. To će vam stanovnici Večnog grada reći ukoliko ih pitate za turiste, koji u toplijim delovima godine praktično okupiraju prestonicu Italije. Ukoliko ste ikada želeli da iskusite pravi italijanski espreso u srcu ove države, zima je idealna prilika za tako nešto. Ako vas više privlači italijanska kuhinja, uvek možete skoknuti do kvarta Trastevere, u kojem se nalazi mnoštvo restorana u kojima spremaju paste na 1.001 način.

Atina

Glavni grad Grčke je popularna destinacija i u zimskom periodu. Atina živi 24 časa, 365 dana godišnje, pa je dobar provod zagarantovan. Klima je prilagođena zimogrožljivim ljudima. Snega ovde gotovo i da nema, a prosečna temperatura je 12 stepeni Celzijusa. Zbog ovoga je Atina jedna od najpopularnijih novogodišnjih destinacija mladim ljudima u Srbiji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Prosečna temperatura u Atini u ovo doba godine je 12 stepeni

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading