Nije Egipat: U ovoj zemlji trenutno vlada strah od prirodne katastrofe!

Autor:

Razonoda

01.11.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Venecija je 75 odsto pod vodom nakon što su ovu mediteransku zemlju pogodile teške oluje koje su ubile najmanje devetoro ljudi. Koliko je sigurno da putujete u Veneciju, ali i uopšte u Italiju?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Venecija nije bezbedna za turiste

U pitanju su najgore poplave koje je ovaj grad video u poslednjih deset godina. Voda je porasla 156cm iznad nivoa mora uz visoku plimu čineći je četvrtim najvišim vodostajem ikada zabeleženim. 

Ipak, teško vreme nije zaustavilo ni maraton u nedelju, a slike ovog događaja obišle su svet nakon što se nekoliko desetina trkača ponašalo kao da se ništa ne dešava.

RepublikaFoto: twitter.com/ABC
Maratonce nije sprečila poplava da učestvuju u takmičenju

Osim u Veneciji mnogi turistički lokaliteti su zatvoreni, ali i škole. Trg Svetog Marka u Veneciji je zatvoren tek juče popodne, a loše vremenske prilike odvijaju se i u Abrucu, Liguriji, Lombardiji, Beneti, Furlanijsko-Julijskoj krajini. 

Jaki vetrovi loše utiču na većinu Italije stvarajući velike talase i poplave u priobalju. 

Morski saobraćaj ne funkcioniše, a ovakvo vreme predviđa se do kraja ove nedelje, pa je najbolje da ukoliko ne morate ne pravite nikakve planove za put u Italiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading