Večna ljubav postoji, a to podrazumeva sledeće stvari...

Autor: Index.hr

Lifestyle

08.06.2019

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li vi radite ovo za svog partnera?

RepublikaFoto: pixabay.com

Da bi vaša ljubav opstala, ona zahteva svakodnevan trud i znakove pažnje. Sigurno ste dosad nebrojeno puta čuli izreku "dela, ne reči", a čini se kako se upravo nje pridržavaju oni najsrećniji parovi. U zdravim vezama partneri ne čekaju posebnu priliku kako bi pokazali svoju zahvalnost, ljubav i naklonost, već iskreno uživaju radeći lepe stvari jedno za drugo bez nekog posebnog razloga. 

Ovo su neke od stvari koje redovno rade jedni za druge:

Aktivno komuniciraju

Što to tačno znači? Naime, ljudi koji su u srećnim i uspešnim vezama zaista čuju što im njihovi partneri govore. Čuju što žele, što ih tišti, ali čuju i one naizgled nebitne stvari koje im druga strana priča. Osim toga, znaju da bez ustručavanja mogu nazvati svog partnera u bilo koje doba dana i noći.

Pozivi poput: "Upravo sam stigla" ili "Trebaš li nešto iz prodavnice", poruke poput: "Baš razmišljam o tebi" ili "Dogodilo mi se nešto presmešno" imaju uvek isti rezultat: Osećaj povezanosti, osećaj da ste ključan deo nečijeg života", objašnjava bračna i porodična terapeutkinja Vinifred M. Rejli.

Foto: Photo by Becca Tapert on Unsplash

Daju komplimente

- To ne mora biti ljubazan kompliment da ste najbolja žena na svetu, ali čak i usputni komentar koji prepoznaje nečiji doprinos, kao 'izvrsna večera' ima veliki značaj na odnos - objasnila je Samanta Rodman, psiholog i stručnjak za veze.

Ne skrivaju emocije

- Kada jedan od partnera oseća da treba izvlačiti misli i osećaje od drugog, takav odnos može biti jako otuđen - smatra Rodman prema kojoj je upravo otvoren razgovor o vlastitim osećajima i mislima ključan za srećnu vezu.

Ne zaboravljaju reći "volim te"

- Srećni parovi to čine bez razmišljanja, bez posebnog razloga, onda kada se to od njih uopšte ne očekuje. U mnogim odnosima "volim te" dolazi više od jednog partnera nego drugog. Tipično jedan vodi, a drugi sledi. Prečesto čujem izgovor, "ne želim te reči prekomerno da koristim". U srećnim odnosima, oba partnera iniciraju to govoreći i zaista to misle kad izgovore - objasnio je Kurt Smit, bračni terapeut.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading