Zašto čak 70 odsto žena rizikuje da dobije polnu bolest?

Autor: abc.com

Lifestyle

07.12.2019

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 70 odsto žena radi istu stvar tokom seksualnih odnosa zbog koje rizikuju od dobijanja polnih bolesti, a istraživanje je obuhvatilo hiljadu žena od 24. do 35. godine.

RepublikaFoto: Photo by Valeria Boltneva from Pexels

Pokazalo se da trećina ispitanica nikad nije bila na testiranju za seksualno prenosive bolesti, a više od trećine je izjavilo da su u poslednjih mesec dana imale seks bez kondoma. Čak 67 odsto žena koje nisu koristile kondome u poslednjih mesec dana izjavilo je da misli da nije u opasnosti od seksualno prenosivih bolesti, iako je institut "Kirbi" potvrdio rast obolevanja od polnih bolesti u Australiji, gde je i sprovedeno istraživanje.

Broj obolelih od gonoreje porastao je za 63 odsto u poslednjih pet godina, a povećava se i broj obolelih od sifilisa. Najviše brine činjenica da su kao glavni razlog zbog kog ne kupuju kondome žene navele strah od osude i nelagodnost.

- Najveći problem je što je ljudima neprijatno da pričaju o seksualnom zdravlju, a to ih sprečava da brinu o svom zdravlju", zaključio je profesor Martin Holt.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading