Usrećite telo i dušu: Ovo su 5 vrsta orgazma za koje niste znali

Autor:

Lifestyle

09.12.2019

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orgazam više nije tabu tema za žene. O telesnom zadovoljstvu sve se otvorenije govori, a i naučnici posvećuju veliku pažnju proučavajući anatomiju ženskog telsa i izazivanju zadovoljstva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dosadašnjim studijama utvrđeno je da postoji čak pet vrsta orgazma:

1. Vaginalni orgazam

Ova vrsta orgazma još uvek nije u potpunosti istražena, ali do sada je poznato da se izaziva stimulacijom G-tačke. Ova tačka "zadovoljstva" nalazi se na unutrašnjem zidu vagine i ukoliko se stimuliše (prstom ili penisom u odgovarajućoj pozi), dovodi do jakih i uzastupnih talasa zadovoljstva koji preplavljuju telo.

Da bi ste se prepustili ovom uživanju potrebno je da istražujete svoje telo i otkrijete gde vam se nalazi G-tačka. Takođe, svog partnera možete da zmolite da vam pomogne u tome tako što će te ga zamoliti da traga tokom predigre, ili tokom odnosa pronaći pozu koja vas najviše stimuliše.

2. Klitorički orgazam

Klitoris je organ koji se nalazi iznad vulve. Sastoji se iz dva dela, tela i vrha. Vrh viri spolja i u njemu je smešten veliki broj nervnih završetka. Stimulisanjem klitorisa, žene mogu doživeti izuzetno snažne orgazme.

Tokom predigre tražite od svog partnera da se poigra sa klitrosom i zadržite se na njemu dokle god vam prija ova vrsta užita. Inače, tokom istraživanja ženske seksualnosti utvrđeno je da žene najčešće doživljavaju upravo ovu vrstu orgazma.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

3. Analni orgazam

Još uvek škakljiva tema, ali istraživanjima je potvrđeno da on pričinjava ogromno zadovoljstvo. Analni otvor sastoji se od velikog broja nervnih završetaka koji se nalaze blizu vagine. Nemojte biti stidiljivi, istažite i probajte da stimulišete ovu regiju prstom, ili ukoliko je partner baš "nevaljao", jezikom može učiniti čuda. 

Prilikom ove vrste igrice uvek koristite lubrikant i stvari radite polako. Cilj je da se igrate i uživate u zadovoljstvu, a ne da dođe do neprijatnog bola.

4. Kombo orgazam

Ova vrsta orgazma javlja se tokom stimulacije vagine i klitorisa istovremeno. Ukoliko ste pronašli vašu G-tačku, vaš partner prstima može stimulisati obe osetiljve regije i "podići vas na nebo".

Ne treba pomenuti da je ovaj orgazam toliko snažan da bukvalno možete biti omamljeni posle uživanja u ovim zadovoljstvima.

5. Orgazam erogene zone

Kod ove vrste orgazma svaka žena je jedinstvena. Zato morate da se posvetite osluškivanju svoga tela i osetite koje tačke vam podižu uzbuđenje. Neke od poznatijih tačaka jesu vrat, uho, regija iza uha... Ali to su klišei. Svaka dama ima jedinstvenu tačku na telu čijom pravilnom stimulacijom može doživeti orgazam bez seksualnog odnosa. Čak se u jednoj studiji tokom istraživanja pojavio par koji simultano doživljava orgazam tokom zagrljaja.

Da bi ste otkrili svoje erogene zone, izdvojte momente u kojima će te se sa partnerom nežno maziti i ljubiti svuda po telu. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zadovoljstvo ne treba izbegavati jer su uzbuđenja ono što čine život lepšim. Potrebno je samo da se oslobodite stega i stidljivosti i otvoreno istražujete šta je to što vas uzbuđuje. Time ćete učiniti mnogo za svoje telo, a i za svoju dušu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading