UŽIVAJTE U MENOPAUZI: Ovo seme za samo tri meseca rešava neprijatne simptome

Autor: lovesensa.rs, Republika

Lifestyle

06.02.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mučenje sa simptomima talasa vrućine, takozvanih valunga, jedan od najvećih problema sa kojim se susreću žene u menopauzi. Ipak, postoje prirodni tretmani koji vam mogu pomoći da se rešite ovih tegoba i prihvatite menopauzu kao lep period života sa novim iskustvima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Čudotvorno seme lana

Iako se ženama u menopauzi preporučuje da promene način ishrane, posvete se zdravim navikama koje će pomoći da se hormoni vrate u ravnotežu. Ipak, stručnjaci ističu da je laneno seme neverovatan prirodni lek u perimenopauzi i menopauzi.

Istraživanja sprovedeno na 21 ženi koje su svakog dana konzumirale 40 grama lanenog semena pokazalo je da ono može značajno da utiče na smanjenje valunga. Žene koje su učestvovale u istraživanju imale su učestale talase vrućine šest nedelja, a kada su počele terapiju sa lanenim semenom, pojava valunga smanjila se za 50 odsto. Žene su istakle da im je pojava valunga otežavala svakodnevne aktivnosti, a laneno seme je uticalo da se smanje i bolovi u mišićima i zglobovima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ogroman broj žena osetio je boljitak konzumiranjem semena lana

Laneno seme se primenjuje u menopauzi jer sadrži omega 3 masne kiseline i lignane. Omega 3 masne kiseline smanjuju rizik od srčanih oboljenja, a lignani sadrže antioksidanse koji su se pokazali uspešni u prevenciji karcinoma. Laneno seme reguliše nivo estrogena i tako smanjuje rizik od karcionam dojke.

Ako imate probleme sa valunzima, bole vas zglobovi i kosti ili vam se raspoloženje često menja, uključite laneno seme u vaš plan ishrane. Za doručak laneno seme možete da stavite u smuti, žitarice, u peciva ili u ovsenu kašu. Tokom ručka možete potopiti laneno sebe u jogurt ili staviti u hleb, a možete da ga kosristite i u kolačima poput domaćeg keksa ili mafina.

Studija koju je obavio jedan časopis koji se bavi temama o holističkom lečenju (Holistic Nursing Practice) pokazala je da se žene koje su tri meseca koristile laneno seme značajno popravile zdravlje, što se naročito odnosi na hormone.

Pokušajte da uključite laneno seme u svoj jelovnik i zapamtite da se u prirodi kriju razna rešenja za naše zdravlje!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading