U OVOJ HRANI VEĆINA VEĆ UŽIVA: Čovek koji je doživeo 114 godina otkrio 5 NAMIRNICA zbog kojih je ovoliko poživeo!
Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je prosečan životni vek 72 godine. Međutim, to nam se čini nekako malo, s obzirom da većina ljudi želi da živi duže.
Ukoliko želite da odmaknete dalje od tih kritičnih sedamdesetih, savetujemo vam da na vreme uvidite šta pozitivno, a šta negativno utiče na vaše zdravlje.
A možda vam pomogne i tajna dugovečnosti jednog čoveka koji je živeo 114 godina.
Bernardo La Palo rođen je 1901. godine, a umro je 2015. godine. On je smatrao da je razlog njegove dugovečnosti upravo u zdravoj ishrani.
- Ljudi me pitaju: šta radiš da bi ostao mlad? Kažem im: Znate za onu izreku - ono si što jedeš?! - kaže Bernardo.
Njegov svakodnevni meni se sastojao iz svežeg, organski proizvedenog povrća i voća. Međutim, postoji 5 vrsta hrane za koju on veruje da sadrži tajnu dugovečnosti.
Kralj začina - Cimet
Cimet nije samo ukusan začin. On je poznat i po svojim lekovitim svojstvima. Pomaže u borbi protiv kancera, bolesti srca, te bakterijskih i gljivičnih infekcija. Cimet je toliko jak da može da pomogne i u borbi protiv HIV virusa.
Dar od Boga - Čokolada
Konzumiranje čokolade može da doprinese boljem radu srca. Čokolada smanjuje holesterol, a pomaže nam i da se oslobodimo stresa. Ukoliko želite da se opustite i da uživate, nikad ne odustajte od čokolade. Međutim, zlatno prvilo u životu je da ni u čemu ne smete da preterujete pa ni u konzumiranju čokolade.
Prirodni antibiotik - Beli luk
Beli luk je poznat kao odličan borac protiv demencije, Alchajmerove bolesti, srčanih udara, detoksikaciju tela, ali i u sprečavanju raznih vrsta bolesti. Čak i svetski priznati lekari kažu da je beli luk prirodni antibiotik i savetuju da se svakodnevno koristi u ishrani.
Lek za sve bolesti - Med
Pčele su nam napravile lek koji uspešno opstaje preko 5000 godina. Med je poznat kao antiseptik i antioksidant, te lek koji se koristi u antibakterijske svrhe. Med se koristi i u kozmetičke svrhe.
Ulje života - Maslinovo ulje
Eksperti tvrde da je ekstra devičansko maslinovo ulje dobro za nas. Bogato je zdravim mastima koje hrane naš mozak i pomažu u očuvanju zdravog srca. Maslinovo ulje sprečava dijabetes tipa 2, ali i rak.
Bernard La Palo je potvrdio da nikad nije bio bolestan. Da bi ostao zdrav, držao se saveta svog oca: Rekao mi je da ne jedem crveno meso.
- Nikad nisam jeo brzu hranu, pomfrit i takve stvari.
Bernard je pešačio svaki dan, igrao "dame" i slagao pazle. To mu je pomoglo da mozak drži u kondiciji do zadnjeg dana.
- Pamtim stvari koje mi je otac ispričao još kada sam imao osam godina - priznao je Bernard, a prenosi sajt Brightside.me
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (1)
Vlada
26.02.2019 14:16
Čokolada. Svi je volimo. Ono što u čokoladi vredi je kakao, koji je zaista dobar. Ali nikako ne smemo da zaboravimo da jedna tabla od 100g čokolade sadrži približno 50% šećera. Pojedemo 100g čokolade i već smo preterali preko granice dozvoljenog dnevnog unosa šećera kod zdravih odraslih osoba. Imao sam priliku da jedem sirovi, nesamleveni afrički kakao u zrnu, i neverovatno je ukusan. Nažalost nije ga lako nabaviti u sirovom obliku. Ali vredno je truda.