Patite od genitalne infekcije: Čaj koji svaka žena mora da ima

Autor: espreso.rs, Republika

Lifestyle

25.07.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Virak čaj je jedan od najboljih čajeva za zdravlje žena. Čuvar je ženskog reproduktivnog zdravlja. Virak sadrži tanine, flavonide, eterično ulje, organske kiseline i dosta C vitamina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pomaže i u borbi sa kilogramima

Ukus ovog čaja je gorak i nema neki poseban miris. Virak čaj se preporučuje kod nemogućnosti začeća odnosno neplodnosti, reguliše lučenje ženskih hormona i dovodi u red menstrualne cikluse. Takodje, pomaže kod policističnih jajnika, upale jajnika, bakterijskih i virusnih vaginalnih infekcija, hormonskih poremećaja, mioma i sl.

Ovaj čaj može i pospešiti gubitak kilograma. Virak se pije u zavisnosti od tegoba, preporučuje se 2 do 3 šolje čaja dnevno. Možete spremati tako što 1 kašičicu čaja prelijete sa 250 ml ključale vode i ostavite da odstoji par minuta. Nakon toga procedite i pijte.

U slučaju vaginalnih infekcija ovaj čaj možete koristiti za spoljašnju upotrebu. U tom slučaju, treba 3 do 4 kafene kašike čaja potopiti u ½ litra vode i ostaviti da odstoji dok se ne ohladi dovoljno do temperature pogodne za ispiranje. Nakon toga procedite i upotrebite za ispiranje.

 

 

Ono što je isto dobro kad su u pitanju infekcije, jeste da čaj dodate u kupku kad se kupate. Dodajte 1 šolju koncentrovano napravljenog čaja. Trudnice mogu piti ovaj čaj u toku trudnoće, pa je čak i preporučljivo, ali isključivo u poslednjem trimestru, kao i u periodu dojenja. Razlog zašto piti tek u poslednjem trimestru je to što čaj utiče na jačanje zidova materice i samim tim rizik da ne dodje do pobačaja i gubitka trudnoće svodi se na minimum.

U periodu dojenja čaj doprinosi bržem oporavku porodilje i bržem vraćanju njenog tela u formu. Ipak, iako Virak čaj ima mnogo blagotvorna svojstva, u trudnoći ga treba pažljivo piti i ne preterivati u količini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading