Uzimajte jednu kašičicu meda dnevno i vrlo brzo ćete primetiti OVE značajne promene!
I mala količina meda može značajno da poboljša stanje organizma.
Med je već decenijama u upotrebi i kao deo ishrane, ali se upotrebljava i u medicinske svrhe. Med je poznat kao namirnica koja pogoduje organizmu i ublažava simptome mnogih bolesti, a vrlo često koristi se i u kozmetičke svrhe.
Ukoliko jedete jednu kašičicu meda dnevno, ove promene ćete sigurno primetiti:
Bolje stanje kože
Med čisti, štiti i leči rane, a širom sveta se koristi za negu kože. U sebi sadrži veliu količinu proteina i glukonsku kiselinu koje leče sitne rane, ali i akne. Njegove aminokiseline obnavljaju tkivo i održavaju potkožna vlakna čvrstima. Osim toga, bogat je melatoninom koje telo otpušta tokom sna i koji pomaže koži da izgleda zdravije.
Kompletna detoksikacija tela
Telo je svaki dan pod uticajem štetnih toksina koje unosimo hranom i pićem. Med je pun flavonoida, prave riznice zdravlja, koji služe ublažavanju neravnoteže radikala, toksina, i antioksidanta u telu koji vodi oštećenju tkiva.
Gubitak suvišnih kilograma
Iako je med namirnica sa velikim brojem kalorija, on može dosta da pomogne u gubitku kilograma. Iako zvuči neverovatno, studije su pokazale da konzumacija meda umesto proizvoda punih saharoze ima bolje učinke i rezultira nižom kilažom.
Kvalitetniji san
Jedna od najstarijih, a isprobanih metoda koja uspavljuje je konzumacija meda pre odlaska u krevet. Toplo mleko ili čaj od kamilice zaslađen sa kašičicom meda uzrokuje otpuštanje insulina koji u mozak šalje triptofan, a sve to reguliše ritam spavanja.
Smanjenu anksioznost i nivo stresa
Baš zato što tako deluje na san, med će smanjiti i nivo stresa sa kojim se svakodnevno susrećemo.
Manji nivo holesterola
Visok nivo holesterola može da bude fatalan, jer uzrokuje srčane i moždane udare. Redovna konzumacija meda ograničava rast glukoze u krvi, pa smanjuje ukupan nivo holesterola i triglicerida, pokazala je studija.
Bolja memorija i zdravlje mozga
Holesterol u telu može da utiče i na bolesti moždanog sistema i dovesti čak i do Alchajmerove bolesti. Međutim, redovna konzumacija meda smanjuje nivo holesterola, pa se samim tim održava i zdravlje mozga.
Zdravije srce
Antioksidanti u medu povezuju se sa smanjenim rizikom od pojave srčanih bolesti, pokazala je studija. Med sadrži flavonoide koji se ponašaju kao oksidanti i utiču na smanjenje mogućnosti nastanka čepova u krvotoku.
Bolji rad digestivnog trakta
Antibakterijska svojstva koja sadrži med štite naše telo čak i od pojave bakterije Ešerihije Koli i salmonele. Ako medom zamijenite šećer, sprečavate pojavu nekih toksina i obnavljate crevnu mikrofloru. Osim toga, med se bori i protiv čireva na želucu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)