PRIRODNI RECEPTI: Uklonite zubni kamenac kod kuće

Autor:

Lifestyle

10.10.2017

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očistite kamenac i naslage na zubima pomoću prirodnih sastojaka u domaćinstvu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ne morate da trošite silan novac na hemijske preparate

Zubni kamenac je tvrda naslaga na zubima nastala mineralizacijom plaka, koja se s vremenom taloži. Kada plak stoji na zubima duže vreme, na zubima se stvara zubni kamenac. Plak je obilniji ako se uzima kašasta, mekana i lepljiva hrana: slatkiši, peciva i ušećereno voće. Kako biste se rešili ove ružne pojave koja zbog nakupljenih bakterija uzrokuje i upalu mesa, a pritom ne volite da idete kod zubara, ovo su prirodna rešenja za uklanjanje kamenca sa zuba, idealna za vas.

Recept 1

Sastojci:

  • 30 g ljuske oraha
  • malo vode

Priprema:

Ljuske stavite u lonac, dodajte vodu i kuvajte na 15 minuta. Umočite četkicu za zube u tečnost i perite njome zube pet minuta. Ponovite ovu proceduru u jutarnjim, popodnevnim i večernjim satima.

Recept 2

Sastojci:

  • 4 kašike semenki suncokreta
  • 4 kašike lipovog cveta
  • litar vode

Priprema:

Stavite sastojke u posudu, prelijte vodom i kuvajte na laganoj vatri pola sata. Perite zube ovom mešavinom nakon svakog jela.

Recept 3

Jabukovo sirće se takođe može koristiti za uklanjanje kamenca, ali samo jednom nedeljno. Stavite malo jabukovog sirćeta u usta, grgorite i trljajte zube četkicom. Ispljunite. Temeljno isperite usta vodom.

Recept 4

Sastojci:

  • 3 kašike lista gorkog pelina
  • 4 dl vina

Priprema:

Uzmite tri kašike lista gorkog pelina, pa prelijte sa četiri decilitra provrelog vina. Ostavite da se ohladi i odstoji poklopljeno dva sata. Zatim procedite i perite zube više puta na dan.

Recept 5

Soda bikarbona vam takođe može pomoći da otklonite zubni kamenac. Stavite malo sode bikarbone na navlaženu zubnu četkicu i njome očistite kamenac. U kašičicu sa sodom možete dodati i malo soli.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading