Ovaj začin razara imuni sistem, a svi ga koristimo i to svakog dana!

Autor: Republika

Lifestyle

02.04.2020

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Često se može čuti konstatacija da preterivanje u bilo čemu nije dobro, tako je i sa ovim začinom. Ako ga stavite malo više nego što bi trebalo, to može na više nivoa da šteti vašem zdravlju, pokazuju istraživanja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

So je važna karika za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma, ali veliki unos ostavlja ozbiljnije posledice po imuni sitem.

U ovom periodi je od ključne važnosti da imunitet bude jak, kako bi telo moglo da se izbori sa virusom ukoliko ga napadne.

Nedavno je provedeno naučno istraživanje u kojem je učestvovala grupa ljudi koja je pristala da prođe kroz mnogobrojne biohemijske testove. Oni su svakog dana uzimali 6 grama soli više od preporučene doze. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Samo nedelju dana kasije njihovi rezultati su se značajno pogoršali i primećen je nagli pad imunog sistema. 

- Jednostavno rečeno, imunitet je počeo da se urušava i slabi odbrambena moć tela - kažu lekari. 

Višak soli sprečava organe da pročišćavaju krv. Ako telo ima previše soli, tada voda počinje da se zadržava u organima i tkivima, zbog čega bubrezi prestaju normalno da funkcionišu. Dalje, zbog zadržavanja toksina u telu stvara se pogodno tlo za razvoj raznih upala.

Posledice prekomerne konzumacije soli su i razvoj hroničnog umora, problemi sa srcem, iscrpljenost i pad koncentracije, kao i problemi sa zglobovima i mišićima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading