Jači od korone! Ako redovno uzimate OVAJ vitamin, za vas nema brige

Autor:

Lifestyle

10.04.2020

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imunitet nam je u jeku epidemije najvažniji, zato je neophodno da se fokusiramo na poboljšanje zdravstvenog stanja kako ne biste doveli svoj organizam u opasnost i "navukli" koronu na sebe.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Osim izolacije, zdrave ishrane i što više tečnosti, lekari savetuju i da redovno uzimamo vitamin D.

Lekari obajšnjavaju zašto je on toliko značajan u borbi protiv ovog opakog virusa:

Kod onih koji mnogo vremena provode u zatvorenom prostoru, može se javiti nedostatak ovog vitamina. S obzirom da je najveći njegov izvor Sunce, suplementi su u ovom slučaju poželjni, jedino ćete ga na taj način obezbediti u dovoljnim količinama.

Vitamin D igra značajnu ulogu u mnogim funkcijama organizma. Kada se pojavi deficit, telo postaje ranjivije i manje otporno na bolesti i viruse. Redovnom primenom, imunitet jača, a samim tim telo postaje otpornije na viruse. 

Gotovo da nema istraživanja koje nije ustanovilo njegov pozitivan efeka. Tako vitamin D snižava nivo lošeg holesterola, pomaže u zaštiti od šećerne bolesti i oboljenja srca, ublažava bol povezanu s fibromialgijom, štiti od senilne makularne degeneracije oka (glavnog uzroka slepila kod starijih osoba), ublažava simptome psorijaze, poboljšava mušku plodnost, snižava rizik od karijesa, raka debelog creva, zloćudnog oblika raka kože melanoma, agresivnog raka dojke, rahitisa, osteoporoze i depresije.

Stručnjaci preporučuju između 400 i 800 međunarodnih jedinica (IU) vitamina D dnevno kako bi se zadovoljile potrebe organizma.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading