RUSKI LEK ZA BUBREGE: Napravite napitak za izbacivanje peska

Lifestyle

18.11.2017

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čišćenje bubrega, izlučivanje sluzi, peska, sitnog kamenja iz bešike samo su neka od lekovitih svojstava žitarice proso, za koju ruski medicinari tvrde da je čudesno sredstvo za lečenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Proso

Ova sasvim jednostavna žitarica pomaže i kod ženskih bolesti i leči cistitis. U ruskoj narodnoj medicini koristi se kao prirodni lek za lečenje urolitijaze (stvaranja kamena u mokraći i urinarnom traktu).

- Kada se kuva proso i konzumira u tečnom stanju, tačnije pije umesto vode ili čaja, može da pomogne u lečenju problema sa bubrezima ili bešikom. Proso se inače koristi u ishrani i svakako ne može da škodi. Ipak,  pacijentima koji imaju ozbiljnijih problema sa peskom ili kamenom u bubregu savetujem da uzimaju proso, ali uz obaveznu redovnu terapiju koju im je prepisao lekar - kaže dr Aleksandar Milošević, urolog.

Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja poseduje visoku hranljivu vrednost i lekovita svojstva.

Recept za uklanjanje kamena iz bubrega je jednostavan, a podrazumeva da uveče jednu čašu (200 grama) prosa isperete u toploj vodi. Naspite proso u veću teglu (od 3 litra) i prelijte dve trećine tegle vrućom prokuvanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći. Ujutru ponovo promućkajte. Primetićete belu, mutnu tečnost u tegli, e, to je vaš lek!

Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite. Proso nemojte bacati.

Priprema se uveče, a pije sutradan. Ovu tečnost treba piti 10 do 15 dana. Nakon toga kamen će se rastopiti i izaći zajedno sa urinom, a bubrezi su očišćeni od peska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno je tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.

Takođe, možete skuvati zdravu kašu koja je praktična za doručak, a sastoji se od jedne čaše prosa i tri čaše vode i kuva se oko 15 minuta. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading